TirePulse-renkaiden kunnonvalvonta

Ratkaisumme Sinulle

Työkoneiden ja ajoneuvojen tuottavuuden kannalta renkaiden kunnolla on äärettömän suuri merkitys. Odottamattoman rengasrikon aiheuttama keskeytys vaikuttaa monella eri tavalla. Luonnollisesti on ostettava uusi rengas ja vaihdettava se paikalleen. Sovelluksesta riippuen suuremmat kustannukset tulevat helposti työn keskeytymisestä. Kone on pois tuottavasta työstä, mikä aiheuttaa lisäksi painetta työmaan muille koneille. Tällainen ”domino-efekti” saa aina aikaan ylimääräistä vaivaa ja kustannuksia.

Mitä jos olisi mahdollista seurata renkaiden kuntoa ja suunnitella kunnossapito ennakoivasti? Trimble TirePulse tarjoaa mahdollisuuden toimia niin.

TirePulse (TPMS) on järjestelmä renkaiden kunnon reaaliaikaiseen seurantaan. Asennus on mahdollinen mihin tahansa koneeseen tai ajoneuvoon, jossa on kumirenkaat. Järjestelmä koostuu näytöstä, antureista ja keskusyksiköstä. Anturit asennetaan renkaisiin venttiilihatun tilalle. Yksinkertaisen asennuksen ja konfiguroinnin jälkeen tiedät jokaisen renkaan paineen ja lämpötilan.

Reaaliaikainen toiminta

Yksinkertaisimmillaan TPMS näyttää paineen ja lämpötilan hytissä olevassa näytössä. Tällöin kuljettajalla on vastuu näytön seuraamisesta ja tarvittaessa reagoinnista. Seuraava askel on siirtyä VisionLink™-palvelun käyttöön.

VisionLink-palvelussa on mahdollista räätälöidä raportointi. Voit itse määritellä kenelle hälytykset lähtevät sähköpostiviestinä. Lisäksi saat päivittäiset raportit palveluun liitettyjen koneiden renkaiden kunnosta.

Miksi seurata renkaiden kuntoa?

  • Rengaspaineita on syytä seurata joka tapauksessa. TirePulsea käyttämällä seuranta on automaattista ja konetta ei tarvitse pysäyttää tarkistuksen ajaksi. Pysäyttäminen vie aina oman aikansa, joka on pois tuottavasta työstä.
  • Renkaiden käyttöikä pitenee, jolloin korjauskulut ja niihin liittyvät välilliset kulut pienenevät.
  • Renkaan mahdollinen ylikuumenemisen aiheuttama rikkoutuminen voidaan estää.
  • Alipaine lisää polttoaineen kulutusta, lyhentää renkaan käyttöikää ja rasittaa moottoria turhaan.

TirePulse on investointina kohtuullinen ja maksaa itsensä takaisin parhaimmillaan hyvin lyhyessä ajassa. Mitä suuremmat renkaat, sen suurempia ovat korjauskulut eli aktiivinen seuranta todella kannattaa!