Konepaja-messuilla yhteistyössä Wihuri ja Mazak

* * Konepaja 2020 -messut on peruutettu * *

Wihuri ja Mazak esittelevät uusinta konepajateknologiaa Tampereella

Wihuri Oy Tekninen Kauppa yhdessä maailman johtaviin työstökonevalmistajiin kuuluvan japanilaisen Yamazaki Mazakin kanssa esittelee Konepaja 2020 –messuilla tuoreita Mazak-koneita Smooth-ohjauksilla. Vallankumoukselliseen Smooth-teknologiaan on mahdollista tutustua koneiden lisäksi myös useiden ohjaussimulaattoreiden ja ohjelmistojen avulla. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävillä Konepaja 2020 -messuilla 17. – 19. maaliskuuta ovat paikalla Wihurin asiantuntijat.

Integrex i-200HST on pakattu uusilla ominaisuuksilla

Yamazaki Mazak on monitoimisorvien uranuurtaja ja markkinajohtaja maailmassa. Uusi i-H-sarja sijoittuu istukkakooltaan myydyimpään 6 – 12 tuuman luokkaan. Koneita ohjataan uudella ja monipuolisella Mazatrol SmoothAi -ohjauksella. Messuilla esiteltävä malli i-200HST on varustettu kahdella kahdeksan tuuman sorvauskaralla ja uudella lyhyellä jyrsinkaralla. Ulkomitoiltaan kompakti Integrex i-H sarja on suunniteltu siten, että koneisiin on helppo lisätä erilaisia automaatioratkaisuja myös jälkikäteen.

Koneen merkittävimpiä muutoksia edellisiin malleihin verrattuna on täysin uudenlainen 12-asemainen alarevolveri. Revolveri on nyt suoraan sorvauskaralinjan alla ja kohtisuorassa lineaariakseleihin nähden. Siihen saa myös tehokkaat pyörivät työkalut, joiden käyttö on hihnattomalla sisäänrakennetulla moottorilla. Messukoneessa esitellään myös uusi kappaleenpoistojärjestelmä, jonka avulla saadaan arvokkaat työkappaleet ilman naarmuja ulos koneesta.

Mazak Integrex i-200HST -monitoimisorvissa on uudentyyppinen alarevolveri, kehittynyt kappaleenpoistojärjestelmä ja vallankumouksellinen SmoothAi-ohjausjärjestelmä.

 

Variaxis C-600:ssa on uusi Mazatrol SmoothAi -ohjaus

Mazak Variaxis -koneistuskeskuksissa on suoraan koneen runkoon rakennettu vankka kahdesta päästä tuettu kehtopöytä, jonka runko kallistuu ja pöytälevy pyörii lineaariakseleiden ympäri. Tukevan rakenteen ja tehokkaan ohjausjärjestelmän ansiosta vaativimmatkin työkappaleet pystytään työstämään tarkasti useammalta tahkolta tai moniakselisesti viidellä akselilla yhtäaikaisesti.

Suurin tällä koneella työstettävä kappale on halkaisijaltaan 730 mm ja korkeudeltaan 450 mm. Variaxis C-600:aan on saatavilla myös paletinvaihtaja ja erilaisia ulkopuolisia automaatioratkaisuja tarpeen mukaan. Koneessa on Mazakin uunituore Mazatrol SmoothAi –ohjaus, jossa hyödynnetään tekoälyä ja jatkuvaa oppimista työstöprosesseista.

5-akselista Variaxis C-600 -koneistuskeskusta ohjataan uudella tehokkaalla Mazatrol SmoothAi -ohjauksella.

 

Quick Turn 250MSY -sorvauskeskus esitellään helppokäyttöisellä robottijärjestelmällä

Quick Turn on Mazakin kattava sorvauskeskusmallisto, johon on nyt saatavilla helppokäyttöinen automaatiojärjestelmä. Turn Assist (TA) -järjestelmä koostuu Fanuc-robotista, lataus- ja purkuasemasta, otteenvaihtoasemasta ja laserskannerista.

Robottisolua ohjataan helppokäyttöiseltä graafiselta käyttöliittymältä, joka on integroitu sisään sorvin ohjauspaneeliin. Robotin sijoittelun ja laserskannerin avulla solua ei tarvitse laittaa suojahäkkiin ja sorvin edusta jää vapaaksi mahdollista manuaalilatausta varten. Quick Turn 250MSY -messukoneessa on 10 ja 6 tuuman karat, pyörivät työkalut ja Y-akseli; ohjauksena suosittu Mazatrol SmoothG.

Mazak Quick Turn 250MSY -sorvauskeskus ja siihen saumattomasti integroitu TA-20/200 -robottijärjestelmä tarjoavat helpon ensiaskeleen automaation hyödyntämiseen.

 

Wihuri Oy Teknisen Kaupan kattava valikoima konepajoille on esillä monipuolisesti

Wihurilla on Konepaja 2020 –messuilla peräti kolme näyttelyosastoa. Pelkästään Mazakin tuotteisiin ja palveluihin keskittyvät osastot ovat E123 ja E130. Näiden lisäksi osastolla A620 esitellään Linde-trukkeja ja uusia sisälogistiikkaratkaisuja, Sunnen-hoonauskoneita, Metabo-sähkötyökaluja ja käsityökaluja sekä muita konepajoilla tarvittavia laitteita.

Konepajojen huipputuotteita ja -palveluita ovat esittelemässä useat asiantuntijat myös palveluliiketoiminnan ja toimittajien puolelta, joten messuilla on oiva mahdollisuus tutustua Wihurin laajaan kokonaistarjontaan.

Tervetuloa Messuille 17. - 19.3.2020 tutustumaan!

Rekisteröidy messuille ennakkoon