Lindeltä täysin uusi vastapainotrukkien sukupolvi

Valmiina tulevaisuutta varten

Wihuri Oy Teknisen Kaupan Suomessa edustama Linde Material Handling on esitellyt täysin uuden vastapainotrukkimalliston sukupolven, joka siten laajentaa Linden kykyä vastata logistiikan tarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa. Kapasiteetiltaan 2,0 – 3,5 tonnin hydrostaattiset trukit vievät ihmisen ja koneen välisen vuorovaikutuksen uudelle tasolle sekä asettavat uudet vertailukohdat käytettävyyden, tehokkuuden, kestävän kehityksen ja turvallisuuden osalta. Verkkoon yhdistetyt Linde-haarukkatrukit ovat älykkäitä ja valmiita digitalisoituvan toimintaympäristön vaatimuksiin.

Täysin alusta asti kehitetty haarukkatrukkien sukupolvi pohjautuu kattavaan taustatutkimukseen ja kehitystyöhön: lähes tuhat trukinkuljettajaa ja kalustopäällikköä 26 maasta arvioi ajoneuvoja useilla trukkiklinikoilla ja kertoi toiveistaan liittyen esimerkiksi käyttäjämukavuuteen ja huollettavuuden helppouteen. ”Kuuntelimme asiakkaita tarkasti, ja välitimme heidän kommenttinsa kehitysinsinööreillemme”, kertoo Linde Material Handlingin vastapainotrukeista vastaava johtaja Stefan Prokosch. Hän toteaa, että työ on kantanut hedelmää: ”Uudet ajoneuvot tukevat ja suojaavat kuljettajia ennennäkemättömällä tavalla. Niiden kustannustehokkuus on trukkimarkkinoiden paras, ja ne tekevät materiaalivirroista entistäkin avoimempia ja tuottavampia langattoman viestinnän ansiosta.”

Teollisuus 4.0 -valmius
Uudessa mallistossa innovatiivisena ominaisuutena ja vakiovarusteena on täydellinen verkkoyhteys; tarvittavat ajoneuvotiedot siirretään ajoneuvosta tiukimpien tietoturvastandardien mukaisesti Länsi-Euroopassa sijaitsevaan keskuspilvipalvelimeen, johon asiakkailla ja asiakaspalveluorganisaatiolla on pääsy. Lisäksi tietoja voidaan myös vastaanottaa ja käsitellä verkossa mikä tarkoittaa, että etänä voidaan suorittaa ohjelmistopäivityksiä ja aktivoida käyttäjän haluamia toimintoja – kuten esimerkiksi kuorman painonäytön. Stefan Prokosch kertoo: ”Tulevaisuudessa pystymme mukauttamaan haarukkatrukkeja muuttuviin asiakastarpeisiin koko niiden käyttöiän ajan – jopa sellaisiin tarpeisiin, joista emme edes tiedä vielä. ”Verkkoyhteydet ovat jo nyt selkeä etu huollon kannalta: trukkien kunnon ja käyttötuntien seuranta, etädiagnostiikka ja ennaltaehkäisevä huolto parantavat ajoneuvojen käytettävyyttä ja pienentävät kustannuksia.

Hyvä näkyvyys lisää turvallisuutta ja tuottavuutta
Rajaton näkyvyys joka suuntaan on tärkeä edellytys tavaroiden nopealle, tarkalle ja turvalliselle käsittelylle haarukkatrukilla. Linde Material Handlingin suunnittelijat ovat keksineet miten näkyvyyttä pystytään parantamaan, ja pelkästään maston läheinen näkyvyysalue on parantunut hurjat 20 prosenttia edeltävään malliin verrattuna. Kapeat A-pilarit ja epäsymmetriset profiilit tuovat lisää näkyvyysalueita, joiden ansiosta on entistä helpompi sijoittaa kuorma haluttuun paikkaan millimetrin tarkkuudella. Litteämmän vastapainon ansiosta näkyvyys on parempi myös taaksepäin: vahvistetussa lasikatossa maksimaalinen näkyvyys yhdistyy parhaimpaan mahdolliseen suojaan.

Uusien Linde H20–H35 -mallien ohjaamoympäristö antaa myös ihanteellisen näkyvyyden sivuille ovien laajojen lasipintojen ansiosta. Lisäksi ”Protector Frame” yläpuolisilla kallistussylintereillä ja kuorman kantavalla rakenteella varmistaa maston vakauden ja parhaimman jäännöskuormituskyvyn.

Turvallisuutta koskien Linde Material Handling on asettanut pitkällä aikavälillä tavoitteekseen nolla tapaturmaa. Sitä silmällä pitäen on kehitetty muun muassa innovatiiviset valovaihtoehdot, LED-valonauhat ja VertiLight, jotka tarjoavat häikäisemättömän valaistuksen. Lisäksi ”älykkäät matkustajat” mukaan lukien avustinjärjestelmät Linde Safety Pilot ja Linde Safety Guard auttavat ehkäisemään virheitä ja onnettomuuksia antamalla kuljettajalle tärkeitä tietoja. Uusissa malleissa myös Linde Load Assist tulee vakiona: se puuttuu aktiivisesti asiaan heti, kun kuorma lähestyy nostokyvyn rajaa.

Teknologia ihmisten palveluksessa 
Tärkein materiaalinkäsittelyyn vaikuttava tekijä on kuitenkin edelleen ihminen. Mitä ergonomisempi ja turvallisempi työympäristö on, sitä tehokkaampaa on työskentely. Tämän vuoksi Linde-haarukkatrukkien uusi sukupolvi on suunniteltu käyttäjälähtöisesti; trukin askelma on vain 465 millimetriä korkea ja yli kaksi kertaa leveämpi kuin aiemmin. Lisäksi saatavilla on 12 erilaista kuljettajan istuinta monipuolisilla säädöillä ja ominaisuuksilla, kuten ilmajousituksella, painonsäätöautomatiikalla ja lämmityksellä. Ohjaamon yläosassa on yli 10 senttimetriä lisätilaa, ja käsinojaan on integroitu vapaasti konfiguroitavia kytkimiä (Linde Load Control). Kaikissa haarukkatrukeissa on sähköinen turvavyön valvontatoiminto mikä tarkoittaa, että jos kuljettajalla ei ole turvavyötä, haarukkatrukki kulkee vain ryömintänopeudella. 

Kestävintä mahdollista laatua
Linde Material Handlingin asiantuntijan Prokoschin mukaan polttomoottoritrukit pysyvät myös lähitulevaisuudessa monien asiakkaiden ykkösvalintana, koska ne ovat erittäin suorituskykyisiä ja helppokäyttöisiä: ”Tämän vuoksi olemme kiinnittäneet erityisen paljon huomiota energiankulutuksen optimointiin ja käsittelykapasiteetin lisäämiseen sekä päästöjen vähentämiseen.” Linde Material Handling on saanut tämän aikaan käyttämällä modernia, helposti huollettavaa teollisuusmoottoria ja integroimalla siihen hiukkassuodattimen vakiona sekä optimoimalla energiapihiä Linde-hydrostaattista voimansiirtoa entisestään. Prokosch jatkaa: ”Mittauksemme osoittavat, että haarukkatrukkimme toimivat jopa 30 prosenttia taloudellisemmin kuin kilpailijoiden parhaimmat trukit. Niiden käsittelykapasiteetti on myös selkeästi ylivoimainen. Tämän ansiosta ne ovat entistäkin kustannustehokkaampia koko käyttöikänsä ajan. Samalla trukit säästävät resursseja ja tuottavat aiempaa vähemmän haitallisia kasvihuonekaasuja.”

Modulaarinen kokonaisuus 
Uusi tuoteperhe tarkoittaa uutta aikakautta Linde Material Handlingin toiminnassa myös konseptitasolla: sen myötä polttomoottori- ja sähkötrukkien rakenteellinen ero katoaa. Kaikki uudet kapasiteettialueen 1,2 – 8 tonniset vastapainotrukit kuuluvat tästä lähtien yhtenäiseen modulaariseen konseptiin. ”Haluamme tarjota asiakkaillemme yhtenäiset ajoneuvot kaikkiin tarpeisiin käyttövoimasta riippumatta,” Prokosch kertoo. Siten Linde Material Handling helpottaa asiakkaiden siirtymistä kestävän kehityksen mukaisiin konsepteihin.

Tärkein syy siihen, miksi uusi trukkisukupolven ensimmäiset mallit ovat diesel-, kaasu- ja maakaasukäyttöisiä johtuu polttomoottoritrukkien uusimmista päästöstandardeista: ”Halusimme täyttää Euro 5 -päästöstandardin vaatimukset tässä kokoluokassa uuden malliston myötä. Lisäksi haluamme tarjota asiakkaille polttomoottoritrukkeja, jotka eivät ainoastaan täytä päästöstandardeja, vaan asettavat tätäkin korkeamman vertailutason alalle, ja jotka sisältävät valmiudet mihin tahansa Teollisuus 4.0 -sovellukseen”, Prokosch sanoo ja jatkaa, ”Juuri tämän uusi trukkimallisto toteuttaa.”

Tutustu tästä tarkemmin uuden sukupolven mallistoon >>