Mazak esitteli uutuuksia EMO-messuilla

Mazak esitteli uutuuksia EMO-messuilla

Yamazaki Mazak esitteli tuttuun tyyliinsä lukuisia uusia mielenkiintoisia uutuuksia EMO-messuilla Hannoverissa 18.-23.9.2017. Esillä oli paljon paitsi uusia konetyyppejä, niin myös ohjelmistoja, jotka on tarkoitettu tukemaan alati suositummaksi tulevaa Teollisuus 4.0 –ympäristöä. Alla on kuvia ja poimintoja muutamista varsinkin suomalaisia messuvieraita kiinnostaneista uutuuksista.

INTEGREX i-500 on uusi keskikokoinen modulaarinen monitoimisorvi, johon on saatavilla useita erikokoisia ja -tehoisia sorvaus- ja jyrsinkaroja. Messukoneen kärkiväli oli 2 500 mm ja se oli varustettu uudella lyhyellä jyrsinkaralla.

 

VARIAXIS j-600/5X AM on hybridikone, jossa yhdistyvät 5-akselinen lastuava työstö sekä ainetta lisäävä valmistus (Additive Manufacturing). Ainetta lisätään tässä konemallissa hitsaamalla langasta.

 

QUICK TURN 250MY edustaa uutta sorvauskeskusten lippulaivamallistoa, jossa on täysin uusi Smooth Mill Drive -tekniikka pyörivien työkalujen hihnattomalle käytölle. Messukoneeseen oli integroitu myös helppokäyttöinen ja näppärä TA-12 robottipanostaja.

 

HCR-5000S on uusi 5-akselinen vaakakarainen koneistuskeskus, joka on tarkoitettu vaativien alumiinikappaleiden tehokkaaseen koneistukseen.

 

VARIAXIS i-300 AWC on pienten ja vaativien kappaleiden työstöön tarkoitettu 5-akselinen koneistuskeskus, jossa on pieneen tilaan integroitu palettiautomaatio (32 tai 40 APC) sekä suuri työkalumakasiini (145 – 505 ATC).

 

MULTIPLEX W-300Y on huipputehokas sorvauskeskus keskisuurille sarjoille. Perinteinen työjuhta on saanut uudistuksessa täysin uuden rungon, revolverit ja ohjauksen. Koneeseen oli integroitu uusi entistä nopeampi portaalipanostaja.

 

Teollisuus 4.0 oli keskeisenä teemana, kun Mazakin EMO–messuosastolla julkaistiin yhtiön iSmart Factory –konsepti. Messukoneet oli sijoitettu kuuteen eri koneistuslinjaan, ja ne oli liitetty Mazakin Teollisuus 4.0 –infrastruktuuriin, jolloin niiden tuotantotietoja voitiin tarkastella reaaliajassa.