Mazakin koneistuskeskuksia päivitettiin NEO-sukupolveen

Mazakin koneistuskeskuksia päivitettiin NEO-sukupolveen

Japanilainen Yamazaki Mazak on julkaissut kaksi uuden sukupolven koneistuskeskusta. Ensimmäisenä esitelty uutuus on vaakakarainen 630 x 630 mm paletilla varustettu koneistuskeskus, joka on edelleen nimeltään tuttu HCN-6800 mutta nimen perään on lisätty liite NEO. Monen suomalaisenkin asiakkaan käyttämä vaakakeskus on yksi Mazakin myydyimpiä malleja ja niitä on toimitettu Japanin tehtaalta yli 2 000 kappaletta maailmanlaajuisesti. Markkinoille vuonna 2006 tullut kone sai nyt mittavan NEO- päivityspaketin.

Next Excellent Optimal

NEO-liite tarkoittaa Mazakin uutuusmalleissa seuraavia asioita:

  • Next                               kone on päivitetty ominaisuuksiltaan seuraavaan konesukupolveen

  • Excellent                       erinomainen uusi tekninen spesifikaatio varsinkin automatisointia ajatellen

  • Optimal                         uudet lisävarusteet takaavat optimaaliset ratkaisut eri asiakkaille

Tehokkuuden ja tuottavuuden takaava periaate on luonnollisesti säilytetty, eli koneistuskeskuksesta löytyvät edelleen erittäin tukeva Mazakin itse koneistama valurautarunko sekä myös omaa valmistetta oleva huippulaadukas ”built-in” jyrsinkara (ISO50/HSK-A100 kartio). Jyrsinkaroja on valittavissa monta erilaista vaihtoehtoa; 8 000 k/min (55 kW, 1 413 Nm), 10 000 k/min (54 kW, 532 Nm) ja 16 000 k/min (37 kW, 315 Nm). Koneessa on nyt vakiona syöttävä NC-pyöröpöytä, joka saadaan tarvittaessa vielä päivitettyä luokkansa nopeimpaan ja tarkimpaan DDM-suoravetopöytään

Mazak HCN-6800 NEO on uusi huipputehokas vaakakarainen koneistuskeskus 630 x 630 mm paletilla

Mazak HCN-6800 NEO on uusi huipputehokas vaakakarainen koneistuskeskus 630 x 630 mm paletilla    

Tuotannon automatisointi helpottuu uuden NEO-konseptin ansiosta

Uuden mallin suunnittelussa keskeinen painopiste oli koneistuskeskuksen automatisointimahdollisuuksien kehittäminen ja monipuolistaminen. Kaksipalettisen koneen paletinvaihtaja suunniteltiin uudestaan ja siihen on saatavilla optiona automaattinen paletin pyöritys latausasemassa (esimerkiksi robottilatausta varten) sekä samaan aikaan hydrauliikan vienti paletin läpi tai koneistustilan yläpuolelta.  Latausaseman puolelle on saatavilla jopa 8 porttia paletin läpi useiden kiinnittimien ohjausta varten. Mazak HCN-6800 NEO voidaan myös helposti liittää erilaisiin automaatiojärjestelmiin. Valittavissa ovat perinteiset FMS-järjestelmät, Mazakin omaa valmistusta oleva modulaarisesti laajennettavissa oleva Palletech-palettijärjestelmä, Mazak 6 APC palettipooli ja robottipanostus automaatio.      

Tekniset tiedot Mazak HCN-6800 NEO

Paletti

630 x 630 mm

Suurin kappalekoko

Ø 1 050 x 1 300 mm

Suurin kappaleen paino

1 500 kg

Liikkeet X / Y / Z

1 050 / 900 / 980 mm

Vakio 10 000 k/min karan suurin teho

54 kW

Vakio NC-pöydän indeksointinopeus

1,5 s / 90°

Pikaliikenopeus X, Y, Z

60 m/min

Työkalun suurin koko

Pituus 690 mm, halkaisija 320 mm, paino 30 kg

Työkalun vaihtoaika lastusta-lastuun

4,2 s

Viisiakselinen koneistuskeskus VARIAXIS i-800 NEO

Toinen tänä vuonna mittavan päivityspaketin saanut Mazak-koneistuskeskus on viisiakselinen kehtopöytäkone VARIAXIS i-800 NEO. Tätä kokoluokkaa on valmistettu vaativille asiakkaille Japanissa jo yli 1 200 kappaletta. Markkinoiden toiveista on konetta kehitetty niin että sen automatisointi on nyt mahdollisimman helppoa ja tehokasta. Samoin koneistuksen nopeutta ja tehokkuutta on parannettu huomattavasti vastaamaan nykyaikaisen tuotannon koviin vaatimuksiin. Edelliseen malliin verrattuna esimerkiksi pikaliikenopeus on parantunut ja työkalujen vaihtoaika lyhentynyt.

Mazak VARIAXIS i-800 NEO sopii monenlaisien materiaalien nopeaan koneistukseen, karamoottorilla on sekä tehoa että nopeutta (37 kW / 10 000 k/min)

Mazak VARIAXIS i-800 NEO sopii monenlaisien materiaalien nopeaan koneistukseen, karamoottorilla on sekä tehoa että nopeutta (37 kW / 10 000 k/min) 

Uusi Mazatrol SmoothAi -ohjaus auttaa operaattoria ohjelman luonnissa sekä NC-työstön valmistelussa. 3D-simulointi on erittäin nopea huipputehokkaan tietokoneen ansiosta. Piirustusten 3D-malleja (Parasolid ja STEP) voidaan käyttää hyväksi työstögeometrian teossa Mazatrol-ohjelmoinnissa. Mazatrol-ohjelma toimii enimmillään neljää akselia yhtä aikaa ajettaessa. Viisiakseliset työstöradat ohjelmoidaan lähtökohtaisesti ulkopuolisilla CAD/CAM-ohjelmilla. SmoothAi-ohjaus sisältää tekoälyä hyödyntäviä ominaisuuksia, kuten älykäs lämpötilakompensointi (Ai Thermal Shield) sekä karan värinänsuodatus (Smooth Ai Spindle). Uusi ohjaus mahdollistaa myös täydellisen digitaalisen kaksosen luontimahdollisuuden oikeasta työstökoneesta ulkoiselle tietokoneelle. Digitaalinen malli sisältää muun muassa koneen 3D-mallin, CNC-ohjelmat, koneparametrit ja reaaliaikaisesti päivittyvät työkalutiedot. Kaikki VARIAXIS i-mallit ovat aina täysverisiä viisiakselisia koneita jo vakiovarustein.    

Tekoälyä ja viimeisintä anturitekniikkaa hyödyntävä Smooth Ai -kara poistaa jyrsittäessä mahdollisesti syntyvän värinän muuttamalla automaattisesti koneistusarvoja

Tekoälyä ja viimeisintä anturitekniikkaa hyödyntävä Smooth Ai -kara poistaa jyrsittäessä mahdollisesti syntyvän värinän muuttamalla automaattisesti koneistusarvoja

Mazakin viisiakseliset koneistuskeskukset voidaan automatisoida monella eri tavalla asiakkaan tarpeiden mukaisesti, saatavilla on esimerkiksi seuraavia vaihtoehtoja:

  • 2 PC    kahden paletin vaihtaja
  • MPP   ”Multi Pallet Pool” kompakti paletinvaihtojärjestelmä 6, 12 tai 18 paletille
  • PMC   ”Palletech” modulaarinen Mazakin valmistama FMS alkaen 6 paletin kokoonpanosta
  • FMS    ”Flexible Manufacturing System” perinteinen FMS erilaisin kokoonpanoin
  • RL        automaattinen lataus robotilla, hydrauliikan tuonti paletin läpi on mahdollista

Koneen pienentyneet ulkomitat helpottavat tehokkaan automaation suunnittelua myös ahtaissa tuotantotiloissa. Kaikki uudet Mazak-työstökoneet ja automaatiojärjestelmät ovat luonnollisesti Teollisuus 4.0 valmiita.

Tekniset tiedot Mazak VARIAXIS i-800 NEO

Pöydän koko [2 palettinen]

Ø 800 x 630 mm [500 x 500 mm]

Suurin kappalekoko

Ø 1 000 x 415 mm (tai Ø 850 x 500 mm)

Suurin kappaleen paino [2 palettinen]

1 000 kg [700 kg]

Liikkeet X / Y / Z

750 / 890 / 600 mm

Vakio 10 000 k/min karan suurin teho ja vääntö

37 kW, 350 Nm (40% ED)

Karan kartio

ISO50, HSK-A100

Pikaliikenopeus X, Y, Z

48 m/min

Työkalun suurin koko

Pituus 415 mm, halkaisija 210 mm, paino 20 kg

Työkalun vaihtoaika lastusta-lastuun

4,3 s

Mazak MPP (Multi Pallet Pool) on erittäin kompakti ja täysin integroitu palettijärjestelmä VARIAXIS i-koneille

Mazak MPP (Multi Pallet Pool) on erittäin kompakti ja täysin integroitu palettijärjestelmä VARIAXIS i-koneille

Helppo automatisointi on keskeinen ominaisuus Mazakin uusissa malleissa. Tässä robottisolu on integroitu uuteen edulliseen viisiakseliseen CV5-500 koneistuskeskukseen

Helppo automatisointi on keskeinen ominaisuus Mazakin uusissa malleissa. Tässä robottisolu on integroitu uuteen edulliseen viisiakseliseen CV5-500 koneistuskeskukseen

 

Lisätiedot:

Wihuri Oy Tekninen Kauppa

www.machinetools.wihuri.fi

Puh. 020 510 10