Mazakin kuulumisia EMO-messuilta

Mazakin kuulumisia EMO-messuilta

Mazak osallistui lokakuun alussa EMO 2021 -messuille Milanossa 12 koneen, uuden Mazatrol SmoothEz-ohjausjärjestelmän ja uusien ohjelmistojen voimin.

Mazakin keskeisinä messuteemoina olivat valmistustekniikan tehokkuus, älykkyys ja vihreys. Esittelyssä oli myös lukuisia uusia koneisiin integroituja automaatioratkaisuja.

Mazakin EMO-messuosastoon ja uutuuksiin voi tutustua virtuaalisesti alla olevan linkin kautta:

Mazak EMO 2021 360 Virtual Stand Tour (mazakeu.com)

Wihurilta oltiin tapahtumassa mukana perinteiseen tyyliin palvelemassa suomalaisia messuvieraita, joita olikin liikkeellä taas varsin runsaasti. Keräsimme messutunnelmia ja muutamia mielenkiintoisia uutuuksia alla oleviin kuviin.

WihuriOytekninenkauppa_mazak_cv5-500_ja_ma-20_emo_2021

Suomessa ja Euroopassa korkean suosion saavuttaneen edullisen 5-akselisen koneistuskeskuksen CV5-500 yhteydessä esiteltiin koneeseen saumattomasti integroitu MA-20 -automaatiojärjestelmä. Helppokäyttöinen robottiratkaisu on tarkoitettu kappaleen automaattiseen vaihtamiseen.

WihuriOytekninenkauppa_mazak_integrex_i-250h_st_ja_ta-35.jpg

Uudella kohtisuoralla alarevolverilla ja siinä kiinni olevalla hydraulisella tukilaakerilla varustettu uusi INTEGREX i-250H ST -monitoimisorvi oli varustettu koneeseen integroidulla TA-35 -robottisolulla. TA-solut voidaan varustaa joko akseli- tai laippatyyppisille kappaleille ja asetusta voidaan myös vaihtaa nopeasti tyypistä toiseen.

WihuriOytekninenkauppa_mazak_integrex_i-630v6_auto_gear.jpg

Mazak INTEGREX i-630V/6 AUTO GEAR on -5-akselinen pystymonitoimisorvi, jonka ominaisuudet on päivitetty peruskoneesta vastaamaan erilaisten hammastusten tarkkaan ja joustavaan työstöön. Koneen Mazatrol SmoothAi -ohjauksesta löytyy vakiona valmiit parametriohjelmointityökierrot Skivingiin, 5-akselihammastukseen ja vierintäjyrsintään.

WihuriOytekninenkauppa_mazak_vcn-700.jpg

VCN-700 on uusi pystykaraisten liikkuvapöytäisten koneistuskeskusten lippulaivamalli, jossa on tehokkaat karavaihtoehdot ja aiempaa suuremmat liikealueet. X-liike on 1 300 mm ja Y-liike 700 mm. Kone soveltuu tehokkaiden karojen ansiosta nykyaikaiseen tuottavaan dynaamiseen jyrsintään ja suureen lastunpoistoon kaikille materiaaleille.

WihuriOytekninenkauppa_mazak_qte-300msy_sg.jpg

QTE-sorvauskeskukset ovat uusia edullisia peruskoneita, jotka on varustettu juuri ensiesitellyllä Mazatrol SmoothEz -ohjauksella. SmoothEz on kosketusnäytöllä varustettu helppokäyttöinen ohjaus, joka vie peruskoneiden ohjauksen aivan uudelle tasolle.

WihuriOytekninenkauppa_mazak_integrex_i-450h_st_efm_group.jpeg

Tokihan messuilla tehdään aina myös konekauppaa. EMO-messuilla käteltiin kaupat INTEGREX i-450H ST -monitoimisorvista EFM Groupille Joensuuhun. Kuvassa tyytyväisiä koneen ostajia ja myyjiä vasemmalta Jani Pulkkinen ja Teuvo Kauppinen Wihurilta sekä Petri Holopainen, Juuso Herranen ja Olli Rissanen EFM:ltä.