Mazakin uusi Inaben-tehdas aloittaa toimintansa

Inaben-tehdas pähkinänkuoressa

Tehtaan nimi   Inaben-tehdas
Sijainti                                   Inabe-city, Mien maakunta
Tehdasalueen koko             115 000 neliömetriä
Lattiapinta-ala                      33 000 neliömetriä (1. rakennusvaihe)
Valmistettavat koneet          suuret koneistuskeskukset
5-akseliset koneistuskeskuskset
pienet ja keskikokoiset pystykaraiset koneistuskeskukset
Valmistuskustannukset       16 miljardia Japanin jeniä (1. rakennusvaihe)

Mazakin Inaben-tehtaan ensimmäinen rakennusvaihe on valmis ja koneiden kokoonpanolinja on aloitettu uudella tehtaalla Inaben kaupungissa, Mien maakunnassa Japanissa.

Uudessa tehtaassa valmistetaan suuria koneistuskeskuksia ja 5-askelisia työstökoneita, joiden kysyntä on ylittänyt kaikki odotukset ja koneita myydään nyt paljon lähinnä lentokone-, rakennus- ja energiateollisuuden käyttöön. Inaben-tehdas on jo Mazakin kuudes tuotantolaitos Japanissa ja yhdestoista koko maailmassa.

Inaben-tehtaan rakennustyöt aloitettiin 2016 ja ensimmäinen rakennusvaihe saatiin päätökseen helmikuussa 2018, jolloin suurten työstökoneiden valmistus siirrettiin sinne Minokamon-tehtaasta, Gifun maakunnasta. Inaben-tehtaan tuotannon aloittaminen lisäsi Mazakin kokonaistuotantoa Japanissa viidenneksellä.

Työstökoneiden kysyntä markkinoilla on vahvalla tasolla, joten suunnitelmia lisätuotannon aloittamisesta uuden tuotantolaitoksen myötä on jo tehty. Yamazaki Mazak haluaa panostaa kasvavaan kysyntään sekä Japanissa että kansainvälisillä markkinoilla.

Inaben-tehtaan ominaisuuksia

Sisäkorkeus 19 metriä – korkein kaikista Mazakin tehtaista

Uuden tehtaan katon sisäkorkeus on huikeat 19 metriä ja nosturipuomi on 13 metrin korkeudella, joten suurten työstökeskusten kokoonpanoon ja siirtämiseen on tilaa enemmän kuin riittävästi. Vastaavasti Minokamo1-tehtaan tuotantohallin sisäkorkeus on 16 metriä ja nosturin alapuolelle jää tilaa 8 metriä.

Sisäkorkeus on huikeat 19 metriä ja nosturipuomi on 13 metrin korkeudella.

 

Vahvat perustukset takaavat erityistarkat työstökoneet

Rakennuksen metrin paksuiset betoniset perustukset on erityisvahvistettu. Tämän ansiosta pystytään minimoimaan ja ehkäisemään pienimmätkin värinät koneiden säätö- ja tarkastustoimenpiteiden aikana. Valmistettavista koneista saadaan kasattua siten erittäin tarkkoja.

 

Uuden tehtaan perustukset on erityisvahvistettu.

 

Tehtaassa on jatkuva lämpötilan valvonta, edistyksellinen ilmastointi ja valaistus

Rakennuksen sisälämpötila on 10 metriä lattianpinnan yläpuolella vakio ja vaihtelee vain ±1 Celcius-astetta. Ulkoilman lämpötilan vaihteluilla ei ole ollenkaan vaikutusta hallin sisälämpötilaan tehokkaan ympäristön valvontajärjestelmän ansiosta. Tehtaan sisävalaistus ja ilmastointi tarvitsevat aikaisempaa selkeästi vähemmän energiaa.

Valtava testaus- ja lopputarkastusalue

Suurta lattiapinta-alaa käytetään tehokkaasti hyväksi, kun työstökoneille tehdään testikoneistukset ja lopputarkastukset sekä viimeistellään kone toimitusvalmiiksi.

Uuden tehtaan suuri lattiapinta-ala on hyötykäytössä työstökoneiden lopputestauksissa.