Mazakin uusi laserteknologiakeskus Milanoon

Yamazaki Mazak avasi uuden Euroopan-laserteknologiakeskuksen Milanoon

Yamazaki Mazakin järjesti Avoimet Ovet -tapahtuman Euroopan-teknologiakeskuksen vihkimistilaisuuden yhteydessä 26. - 28. toukokuuta 2022. Uusi pääkonttori avattiin Mazakin Euroopan-laserliiketoiminnoille Milanossa, Italiassa.

Vankka osaaminen lastuavien työstökoneiden valmistamisesta lähes sadan vuoden ajalta on ollut suurena apuna myös laserkoneiden suunnittelussa. Mazak-laserit ovatkin tunnettuja poikkeuksellisesta luotettavuudesta, tukevuudesta, tarkkuudesta ja suorituskyvystä.

Pitkän toimintahistoriansa aikana yritys on perustanut 10 tuotantolaitosta ja useita myyntitoimipisteitä ympäri maailman. Yksistään Euroopassa Mazakin toimipisteitä on 14.

Euroopan-toimipisteiden kasvanut asema sekä laserleikkauskoneiden kehittyminen on viime aikoina johtanut siihen, että uusi Euroopan-laserteknologiakeskus avataan Mazakin Italian-toimipisteen yhteyteen Cerro Maggioreen, Milanon kaupungin lähelle.

Uusi Euroopan-laserteknologiakeskus

Mazakin Euroopan-laserteknologiakeskuksen avajaisia vietettiin 26. - 28. toukokuuta 2022 Milanossa. Uusissa toimitiloissa on suuri näyttelytila, jossa yrityksen lippulaivaksi valikoituneita laserleikkauskoneita esiteltiin ja niillä tehtiin leikkausnäytöksiä.

Esittelytilan lisäksi toimitiloihin on rakennettu puhdashuone optisten komponenttien, kuten leikkauspäiden, huoltoa varten sekä muita teknisiä ratkaisuja laserleikkauskoneisiin liittyen.

Näyttelytilassa on myös typpigeneraattori, joka yhdessä kaasusekoittajan kanssa antaa mahdollisuuden Mazakin insinööreille uusien leikkausteknologioiden ja -prosessien kehittämistyölle. Tilassa on myös CAD/CAM-kulmaus, jossa esitellään Mazakin ohjelmistoteknologiaa.

Asiakkailla oli mahdollisuus nauttia tapahtuman aikana monipuolisista esityksistä ja myös keskustella yrityksen asiantuntijoiden kanssa. Uuden toimitilan suuren lattiapinta-alan ansiosta Mazakin koneita voidaan esitellä monipuolisesti, mikä osaltaan myös parantaa järjestettäviä teknisiä koulutuksia ja niistä saatavia käytännön kokemuksia.

Euroopan-varaosakeskus palvelee nyt myös laserleikkauskoneasiakkaita

Nyt myös Mazakin laserleikkauskoneiden käyttäjät pystyvät hyödyntämään Leuvenissa, Belgiassa sijaitsevan Euroopan-varaosakeskuksen palveluita. Varaosakeskuksen kautta toimitetaan 20 000 varaosaa kuukaudessa ympäri maailman. Keskus toimii vuoden jokaisena päivänä ja pystyy toimittamaan 97 % tilauksista kaikkiin Euroopassa sijaitseviin Mazakin konemalleihin 24 tunnin aikana.

Kaksi uutuuslaseria olivat Avoimet Ovet -tapahtuman tähtiä

Vihkimistilaisuuden yhteydessä järjestetyn hienon kolmipäiväisen Avoimet Ovet -tapahtuman (26. – 28.5.2022) aikana asiakkaille tarjoutui mahdollisuus tutustua mittavaan valikoimaan Mazakin laserleikkauskoneita, kaikki yhden katon alla.

Optiplex 3015 NEO S-15 ja FG-220 -laserkoneet kuitutekniikalla olivat näyttelyn tähtiä. Optiplex 3015 NEO S-15 on 2D-kuitulaserkone, joka edustaa innovatiivista ”Beam Shaping Mode” -teknologiaa, jolla pystytään paremmin valvomaan säteen muotoa ja halkaisijaa.

Uusi MTC3-leikkauspää ja uusi Mazatrol Smooth Lx -CNC-ohjausjärjestelmä takaavat optimaalisen leikkauskyvyn monille erilaisille materiaaleille sekä nopeuden että laadun suhteen.

Suuret etu- ja sivuovet, säädettävissä oleva ohjauspaneeli ja helppo pääsy työkappaleelle soveltuvat erittäin hyvin monille käyttäjille ja erilaisille toiminnoille, joita ovat esimerkiksi jäännöspalojen helppo lataus sivuovesta ja täysien levyjen automaattinen lataus etuovesta.

FG-220 on Mazakin uusin kuituleikkauskone pyöreiden, neliön ja suorakaiteen muotoisten sekä I-, L- ja H-profiilien leikkaukseen. Kun yksittäiseen koneeseen on yhdistetty monia tuotannon toimintoja, saadaan aikaan paljon hyötyjä, joita ovat esimerkiksi lyhentynyt asetusaika ja läpimenoaika, pienempi käyttäjien ja lattiapinta-alan tarve.

Neljä toisistaan riippumatonta pyörivää istukkaa estävät materiaaleja vääristymästä, mutta takaavat kuitenkin parhaan mahdollisen tarkkuuden, vaikka työskenneltäisiinkin haastavien muotojen kanssa. Kaiken kaikkiaan, FG-220 asettaa suorituskyvylle uuden tavoitetason nykypäivän tuotantoprosesseissa.

Optiplex 3015 Nexus Fiber 6 kW ja Optiplex 3015 Fiber III 10 kW -laserkoneet CST-automaatiotekniikalla olivat myös esillä näyttelyssä.

Esillä myös työstökoneita

Monien laserratkaisujen lisäksi ETC-laserkeskuksessa vierailleet saivat tutustua myös laajaan Mazak-työstökoneiden valikoimaan. Esillä olivat yrityksen lippulaivana tunnettu monitoimisorvien Integrex-sarja, uusi pystykarainen Variaxis C-600 -koneistuskeskus yhtäaikaisella 5-akselityöstöllä ja QTE-200M -sorvauskeskus.

Asiakaskuntamme on selkeässä kasvussa

Yamazaki Mazakin laserliiketoimintojen johtaja Gaetano Lo Guzzi kertoo: "Yamazaki Mazakilla on pitkät ja arvokkaat perinteet mullistavien lasertekniikoiden kehittämisessä ja valmistuksessa. Siksipä saatoimme ylpeänä ja iloisena toivottaa laserasiakkaat kaikkialta Euroopasta tervetulleiksi tutustumaan uusiin toimitiloihimme.

"Uudet toimitilamme eivät yksistään toimi upeana näyttelytilana, vaan ovat isossa roolissa useiden Mazak-laserleikkauskoneiden elinkaaren aikana käyttökoulutukseen, jälkimarkkinointipalveluihin sekä laserleikkauspäiden korjaus- ja huoltotoimintoihin liittyen."

Mr Gaetano jatkaa: " Asiakaskuntamme, joka käyttää sekä Mazakin laserkoneita että lastuavia koneita, on selkeässä kasvussa. Käytössämme olevien ennennäkemättömän hienojen toimitilojen ja kiistattoman tasokkaan asiantuntemuksen ansiosta voimme tarjota lisäarvoa tuotteittemme avulla monille eurooppalaisille valmistajille."

Uusi laserteknologiakeskus Milanossa sisältää suuren näyttelytilan lisäksi uusien leikkausteknologien kehittämiskeskuksen.

FG-220 on Mazakin tehokas täysin automatisoitu kuitulaser putkien ja profiilien 3D-leikkaukseen.

Optiplex 3015 NEO S-15 -koneen suuret etu- ja sivuovet mahdollistavat sekä automaattisen että manuaalisen materiaalin latauksen.

 

OP 3015 NEO laserissa on vakiona innovatiivinen ”Beam Shaping Mode” -teknologia
lasersäteen muodon ja halkaisijan säätöön materiaalin vaatimusten mukaisesti.

 

Belgiassa sijaitseva valtava varaosakeskus palvelee kaikkia Mazak asiakkaita
yli 97 % lähetysvarmuudella 24 tunnin aikana.

Yamazaki Mazak perustettiin 1919 Nagoyassa, Japanissa. Japanilainen perheyritys on nykyään tuotannon arvolla mitattuna yksi maailman suurimmista työstökonevalmistajista.  Sen erityisosaamiseen kuuluvat monitoimikoneet, hybridikoneet, 5-akseliset keskukset, CNC-sorvauskeskukset sekä laserleikkauskoneet ja automaatiojärjestelmät.

Kansainvälisen verkostonsa avulla yritys tukee koko maailman valmistavaa teollisuutta ja tarjoaa sille poikkeuksellisen tuottavia ja monipuolisia koneita.