Uuden sukupolven Wille 475 -ympäristönhoitokone on julkaistu

Täysin uudistuneessa neljännen sukupolven Willessä asiakaslähtöisyys on uudella tasolla

  • Uusi muotoilu ja parempi näkyvyys
  • Työlaite- ja kuljettajakohtaiset profiilit
  • Neljä ajotilaa työtehtävien mukaan
  • Sähköinen kuormaimen hallinta
  • Sähköisesti ohjattu ajovoimansiirto

Täysin uudistuneessa Wille 475:ssä periaatteena on ollut tehdä Vilakoneen suosituimmasta mallista entistäkin asiakaslähtöisempi. Willen 400-sarjan uusin tulokas ottaa kehitysaskelia aiempiin malleihin nähden niin tekniikassa kuin ulkonäössäkin. Neljännen sukupolven Wille onkin saanut tunnuksekseen kreikkalaisten aakkosten neljännen kirjaimen deltan, joka matemaattisena merkkinä kuvaa myös muutosta.

"Uudessa Willessä ulkonäkö on kokenut täydellisen remontin. Helposti vaihdettavilla kateosilla kone on muokattavissa edustamaan asiakkaan brändiä. Ympärivuotisesti erilaisissa työtehtävissä ahertavat Willet ovat usein edustamansa yrityksen yksi näkyvimpiä osia arkisessa katukuvassa. Tämän brändipotentiaalin hyödyntämiseen on kiinnitetty myös erityistä huomiota koneen muotoilussa. Kateosat on kehitetty yhteistyössä materiaalivalmistajan kanssa erityisestä muoviseoksesta, joka on muokattu kestävämmäksi talvikäyttöä varten. Materiaali on myös 100 % kierrätettävää”, kertoo Vilakoneen teollinen muotoilija Antti Lindström.

Panoraama-ohjaamo tarjoaa entistä paremman näkyvyyden kaartuvan etu- ja takalasin, lasioven ja madalletun kojetaulun ansiosta. Lasiovi on varustettu liukuikkunalla, ja ohjaamon yläkulmista löytyvät led-lisätakavalot. Ohjaamossa on myös matalampi melutaso sekä ergonomisesti sijoitetut hallintalaitteet. Sulakkeet ja piirikortit on sijoitettu ohjaamon oikealle puolelle, joihin pääsee helposti käsiksi ulkopuolelta avattavan luukun kautta.

"Kuljettaja saa käyttöönsä uuden, isomman ja tarkemman sekä paremmin sijoitetun näytön, joka tarjoaa monipuolista informaatiota koneen toiminnoista. Käyttöliittymä on myös täysin uudistettu. Kaikkia näytön toimintoja ohjataan käsinojaan integroidulla navigointirullalla. Navigointirullan yhteydessä on pikanäppäimet useasti käytettäville toiminnoille, kuten ajotilojen valinnalle sekä hydrauliikkojen määränsäädölle ja vakionopeudensäätimelle. Näyttöön voidaan tallentaa asetukset eri työlaitteille, mikä auttaa kuljettajaa käyttämään työlaitetta oikein. Myös erityyppiset kuljettajat on otettu huomioon ja jokaiselle voidaan luoda omien mieltymysten mukainen käyttäjäprofiili,” kertoo Vilakoneen suunnittelupäällikkö Jesse Suonsivu.

Wille 475:n moottori on partikkelisuodattimella ja katalysaattorilla varustettu Stage V -päästöluokan 55 kW:n Kohler-dieselmoottori. Kuten muissakin Wille-malleissa, polttoaineena voidaan käyttää myös toisen sukupolven 100% HVO biodieseliä. Moottorin jatkona on Danfossin sähköisesti ohjattu ajovoimansiirto. Uusi tekniikka hyödyntää paremmin moottorin ihanteellista toiminta-aluetta, joka mahdollistaa paremman tehokkuuden ja pienemmän polttoaineen kulutukseen. Uutena ominaisuutena kuljettaja voi valita neljästä ajotilasta sopivimman työtehtävän mukaan. Niissä kaikissa on käytössä myös vakionopeudensäädin. Myös seisontajarru kytkeytyy automaattisesti, kun ajosuunta on neutraali-asennossa. Merkittävä tekninen uudistus on sähköisesti ohjattu kuormaajan venttiili. Kuljettaja voi valita sen nosto- ja laskunopeuden sekä kiihtyvyyden. Vastaavat säädöt voidaan valita myös kauhan käännölle.

Vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa moottori- ja sylinterihydrauliikat eteen ja taakse, päälle ja pois kytkettävä peruutussummeri, ohjelmoitava automaattinen kuormaajan jousitus, huoltomuistutus ja ohjauspyörän säätö ylös, alas sekä syvyyssuunnassa. Wille 475:ssä on valittavissa laaja lisävarustevalikoima. Uutuutena esimerkiksi ajonesto, hytin yläpaneeleihin integroidut led-varoitusvalot ja näytöstä ohjattavat keskusvoitelujärjestelmä sekä henkilönostinvalmius.

"Wille 475:n innovaatiot osoittavat kykymme vastata ajan haasteisiin. Wille-koneiden kotimaisuudestaan saama Avainlippu-merkki oli ylpeydenaiheemme viime vuonna. Ansiokas työmme jatkuu Wille 475:n muodossa", sanoo Wihuri Groupin toimitusjohtaja Risto Aarnio-Wihuri.  

Vilakone Oy on osa kansainvälistä monialakonserni Wihuria, jolla on vahvat suomalaisjuuret. Wihuri on Suomen suurimpia perheyrityksiä ja edelleen saman perheen omistuksessa. Wille sai Avainlippu-merkin vuonna 2019. Willet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, ja koneen osat hankitaan mahdollisuuksien mukaan kotimaisilta toimittajilta.

Lisätietoja:

Ollipekka Sinisalo
0400 705 880
Ollipekka.Sinisalo@wihuri.fi