Uudet kompaktit John Deere -traktorit

John Deere on julkistanut useita uudistuksia yhtiön kattavaan kiinteistötraktorien valikoimaan vuodelle 2020, joihin sisältyy 13 mallia 6 sarjassa teholuokissa 25–66 hv.

Tärkeimpänä syynä muutoksiin on Euroopan Stage V -päästörajoitukset, joilla rajoitetaan mikrohiukkasten päästöjä kaikissa yli 25 hv (19kW) tehoisissa moottoreissa. Mikrohiukkasten halkaisija on alle 0,1 mikronia, mikä on 700 kertaa pienempi kuin hiuksen.

John Deeren kiinteistötraktorit, joiden teho on enintään 25 hv, 1026R ja 2026R, säilyvät entisellään, ja uusi 3025E täyttää jo nyt vaadittavat tasot. Muut yli 25 hv:n mallit 2R- 3R-sarjassa saavat uuden Yanmarin 1,6-litran kolmisylinterisen TNV-sarjan dieselmoottorin, jossa on runsaasti vääntömomenttia varalla, tarjoten paljon voimaa raskailla kuormilla.

Moottorissa käytetään uusinta tekniikkaa polttoainetalouden, ohjauksen ja tarkkuuden parantamiseksi, millä myös vähennetään ympäristövaikutusta ja käyttökustannuksia. Moottorissa on yhteispaineruiskutus (CRS) sekä elektroninen ohjausyksikkö (ECU), joka tarkkailee jatkuvasti moottorin olosuhteita ja säätää polttoaineensyöttöä optimaalista suorituskykyä varten.

Moottorin uusi jälkikäsittelyjärjestelmä sisältää dieselhiukkassuodattimen (DPF) sekä dieselhapetuskatalysaattorin (DOC), vastaavanlaisen kuin mitä on menestyksekkäästi käytetty John Deeren suurissa maataloustraktoreissa. Nämä vähentävät automaattisesti pakokaasupäästöjä ja melutasoa sekä täyttävät kaikki nykyiset Stage V -päästönormin vaatimukset.

John Deeren kompaktien traktorien huipulla olevat uudet 4052M ja 4052R saavat suuremman 2,1-litraisen nelisylinterisen moottorin, jossa on DPF-suodatin. Tämä on sama moottori kuin suurimmissa 4066M- ja 4066R-malleissa, jotka säilyvät entisellään, kun taas myös monet pienempien 2R- ja 3R-sarjan traktorit saavat uudet mallinimet.

Uuden moottorin lisäksi 3R- ja 4R-sarjan kiinteistötraktorit varustetaan uudella eThrottle-toiminnolla, joka on integroitu eHydro-vaihteistoon. Toiminto tekee traktorista entistä hiljaisemman sekä mukavamman käyttää ja se parantaa polttoainetaloutta. Painikkeen painalluksella moottorin käyntinopeus yhdistetään jalkapolkimen asentoon, joten sekä moottorin kierroslukua että traktorin nopeutta voidaan lisätä poljinta painamalla.

Tiettyjen mallien palkittu Hitch Assist -järjestelmä tekee työlaitteiden ja perävaunujen kiinnittämisestä traktorin takanostolaitteeseen tai kolmipistenostolaitteeseen nopeampaa, helpompaa ja turvallisempaa. Järjestelmän avulla takalokasuojan ulkoisten kytkimien avulla käyttäjä voi siirtää traktoria eteen ja taakse enintään 12 mm/s nopeudella sekä laskea tai nostaa nostolaitetta tarpeen mukaan.

Muita kehittyneitä John Deeren kiinteistötraktorien teknisiä ominaisuuksia ovat LoadMatch-, MotionMatch- ja SpeedMatch-toimintatilat monipuolista toimintaa varten sekä valikoima AutoConnect-leikkuupöytiä.

John Deeren vuoden 2020 uusien kiinteistötraktorien ohjaamolla varustetut versiot ovat tilattavissa Witraktorilta nyt ja avomalliset lokakuussa.

 

Kysy lisätietoa lähimmältä myyjältäsi!