Valtteri Bottas vieraili Vilakoneella

Valtteri Bottas Vialkoneella

Suosikkiformulakuskimme Valtteri Bottas vieraili ensimmäistä kertaa Vilakoneella Loimaalla perjantaina 15.12.

Vierailunsa aikana Valtteri nautti joululounasta, tapasi asiakkaiden lisäksi omaa henkilökuntaamme sekä tutustui Wille-ympäristöhoitokoneiden tuotantoon tehtaan puolella.

Henkilökunnalta oli pyydetty etukäteen kysymyksiä Bottakselle ja kaikkien kysymyksen jättäneiden kesken arvottiin viisi nimmarilla varustettua Mersun lippalakkia onnekkaille.

Valtteri kertoi meille kuulumisistaan ja uuteen kisakauteen valmistautumisestaan, jonka hän aloittaa jo tammikuussa. Sitä ennen hän kuitenkin pitää neljän viikon loman. Loman aikana hän aikoo levätä ja harjoittaa fysiikkatreenejä. Valtterilta udeltiin ”inhokkitreeniä”, johon hän totesi omaavansa hieman masokistin piirteitä ja nauttivansa kovastakin treenistä. Formulakuskin täytyy olla kovassa kunnossa ja Cooperissa menee hienosti 3550 metriä. Yksi treeni kuitenkin löytyy joka on haasteellinen: niskan harjoittaminen, siellä kun on paljon pieniä lihaksia jotka menevät herkästi jumiin.

Bottaksella on takana kaikkiaan viisi kautta formula 1:ssä. Mercedes-tallissa ajaessaan hän on sijoittunut maailmanmestaruussarjassa kolmanneksi viime kaudella ja seuraavaksi tavoitellaankin F1-mestaruutta. Mennyt kausi oli kuitenkin mielenkiintoinen, sillä se toi mukanaan ensimmäiset kisavoitot ja paalupaikat, jotka eivät unohdu. Erityisen tyytyväinen Valtteri kertoi olleensa päätöskilpailuunsa Abu Dhabissa, jossa hän saavutti sekä paalupaikan että voiton.

Bottas jatkaa Mercedeksen tallissa ja tammikuussa tiimi aikoo analysoida tarkemmin menneen kauden, jonka jälkeen on testiajojen aika. Ensi kauden auton julkistaminen tapahtuu helmikuun puolivälissä ja varsinaiset talvitestit alkavat helmikuun lopulla.

Wihuri on ollut Valtterin tukena jo lähes 13 vuoden ajan eli ennen Valtterin nousua formula 1 – sarjaan. Valtteri kertoo olevansa hyvin tyytyväinen pitkäaikaiseen yhteistyöhön.

Toivomme Bottakselle ensi kaudelle ykköspaikkaa bodiumilla ja nopeita kierroksia!

 

Tiesitkö, että Valtteri on innokas kokki ja pitää ruoanlaitosta ja mausteisista ruoista. Valtterin suosikki jouluruokiin kuuluu viini, suklaat ja kinkku.