Wihuri Oy ostaa RealMachineryn ja vahvistaa asemaansa rakennuskonekaupassa

Kotimainen Wihuri Oy on solminut sopimuksen RealMachinery Oy:n ja sen Suomessa toimivien tytäryhtiöiden koko osakekantojen ostamisesta. RealMachinery Oy:n maahantuomiin ja edustamiin tuotteisiin Suomessa kuuluvat Doosan-, Mecalac- sekä Ammann -maanrakennuskoneet. Lisäksi konserniin kuuluvat RealLift Oy, joka myy ja maahantuo Haulotte-, Grove-, Potain- ja Palfinger -henkilönostimia ja nostureita sekä RealRental Finland Oy, joka on keskittynyt maanrakennuskoneiden vuokraamiseen. RealMachinery Oy:n palveluihin kuuluvat myös koneiden huolto- ja korjaamopalvelut. Yrityskauppaan eivät kuulu RealMachinery Oy:n ulkomailla toimivat yhtiöt.


Uusi kokonaisuus tarjoaa Wihurin asiakkaille entistä monipuolisemmat maanrakennuksen ratkaisut suoraan yhdeltä ja samalta toimittajalta. Yrityskauppa luo erinomaisen perustan Wihuri Oy Teknisen Kaupan kasvulle.

Wihurin konsernijohtaja Risto Aarnio-Wihuri kommentoi:
”Strategisesti yrityskauppa on Wihurin Tekniselle Kaupalle luonnollinen liike ja laajentuminen raskaisiin maansiirtokoneisiin. Kaupan myötä saamme laajan ja laadukkaan lisän ratkaisutarjontaamme. Wihuri on viime vuosina määrätietoisesti laajentanut uusiin asiakassegmentteihin. Haemme vahvaa kasvua nyt ja tulevaisuudessa.”


”Kauppa vahvistaa Wihuri Oy Teknisen Kaupan asemaa markkinoilla. Kaupan mukana saamme erinomaisen lisän tarjontaamme, hyvin hoidetut asiakassuhteet sekä tietenkin erittäin osaavan organisaation. Tämä on meille erittäin hieno mahdollisuus”, kertoo Jonne Honkanen, toimialajohtaja, Wihuri Oy Tekninen Kauppa.

RealMachinery Oy jakaa Wihuri Oy:n kanssa samat arvot asiakkaiden palvelemisessa. Yrityskaupan myötä yhtiö näkee yrityksen kasvutarinan jatkuvan seuraavien vuosien ja vuosikymmenten ajan.


”Yrityskauppa antaa meille merkittävästi laajemmat hartiat palvella nykyisiä ja uusia asiakkaitamme valtakunnallisesti, niin konekaupassa kuin huolto- ja korjaamopalveluissakin. Wihuri Oy:llä on useiden vuosikymmenien kokemus maanrakennusalalta ja yritys tunnetusti palvelee asiakkaitaan joustavasti, nopeasti ja laadukkaasti. Wihuri Oy on johtava yritys teknisen kaupan toimialalla Suomessa, joten näkymät yhteiselle tulevaisuudelle ovat hyvin positiiviset. Yrityskaupan myötä uskomme, että Wihuri Oy:n osaaminen ja tuki mahdollistavat RealMachineryn kasvutarinan jatkumisen useiden vuosikymmenten ajaksi”, kertoo toimitusjohtaja Matti Salminen RealMachinery Oy:stä.

Yrityskaupan jälkeen RealMachinery Oy:n toiminta jatkuu normaalisti osana Wihuri-konsernia. Järjestely ei vaikuta yhtiön nykyisiin asiakassuhteisiin eikä yhteistyökumppanuuksiin. Yrityskaupan toteutuminen vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.


Lisätietoja:
Wihuri Tekninen Kauppa 
Jonne Honkanen 
toimialajohtaja 
040 139 5887 
jonne.honkanen@wihuri.fi

RealMachinery Oy
Matti Salminen
Toimitusjohtaja
0400 912 770
matti.salminen@realmachinery.fi


RealMachinery Oy
Vuonna 2010 perustettu RealMachinery Oy on valtakunnallinen täyden palvelun konetalo, joka myy, vuokraa, huoltaa, korjaa sekä varustelee maanrakennuskoneet jokaiseen käyttötarkoitukseen. Koneryhmään kuuluvat RealMachineryn lisäksi Dae-Tek Oy, jolla on yli 25 vuoden kokemus konekaupasta ja maahantuonnista, RealLift Oy, joka on erikoistunut nostinten ja nostureiden myyntiin sekä lisälaitekauppaan keskittyvä RealParts Oy. Vuonna 2020 RealMachinery-konekonsernin liikevaihto oli 75 miljoonaa euroa ja se työllisti noin sata henkilöä.

Wihuri-konserni
Tekninen Kauppa on osa kansainvälistä monialakonsernia Wihuria, jolla on vahvat suomalaisjuuret. Wihuri-konserni toimii neljällä toimialalla, joita ovat pakkausteollisuus, päivittäistavaroiden tukkumyynti, tekninen tukkumyynti sekä lentotoiminta. Wihuri-konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 1,8 miljardia euroa, ja se työllistää noin 5200 oman alansa ammattilaista 30 maassa.


Wihuri Oy Tekninen Kauppa -toimialan edustuksessa Suomessa ovat muun muassa brändit Wille, John Deere, Bobcat, Linde, Mazak, Eberspächer ja Metabo. Tekninen Kauppa -toimialalla on oma maanlaajuinen huoltoverkosto tuotteiden tukena. Wihuri Oy Tekninen Kauppa on Suomessa markkinajohtaja ympäristönhoitokoneissa sekä palveluratkaisuissa niiden kunnossapitoon ja huoltamiseen.

 

Lehdistötiedotteet: