Wihuri Oy:n Tekninen Kauppa sitoutunut Green deal -sopimuksen tavoitteisiin

Teknisen Kaupan Liitto ja sen jäsenyritys Wihuri Oy Tekninen Kauppa ovat allekirjoittaneet 15.10.2019 Green deal -sopimuksen, joka on työkonealan ja ympäristöministeriön solmima vapaaehtoinen sopimus. Green deal -sopimuksen tarkoituksena on sitouttaa työkonealan yrityksiä etsimään konkreettisia keinoja päästöjen vähentämiseksi.

Wihuri Oy:n Tekninen Kauppa sitoutunut Green deal -sopimuksen tavoitteisiin

Työkonealan Green deal -sopimus on työkonealan ja ympäristöministeriön solmima vapaaehtoinen sopimus hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä. Sopimuksen tarkoituksena on sitouttaa työkonealan yrityksiä etsimään konkreettisia keinoja päästöjen vähentämiseksi: Suomessa on arviolta noin 2,5 miljoonaa työkonetta, ja ne aiheuttavat taakanjakosektorin päästöistä yhteensä noin 8 prosenttia 2,5 Mt CO2-ekv. Työkonealan puolesta Green deal
-sopimuksen on allekirjoittanut 15.10.2019 Teknisen Kaupan Liitto, joka kannustaa jäsenyrityksiään liittymään sopimukseen.

Teknisen Kaupan liittoon kuuluva Wihuri Oy:n Tekninen Kauppa on liiton jäsenistä ensimmäisiä, joka on sitoutunut Green deal -sopimukseen 15.10.2019 alkaen. Suomalaisena perheyrityksenä Wihuri Oy ja sen Tekninen Kauppa haluavat kantaa kortensa kekoon tässä kaikille tärkeässä missiossa. Green deal -sopimus ja sen tavoitteet ovat keskeinen osa Wihuri Oy:n Teknisen Kaupan vastuullisuutta. Yrityksen premium-tuotteet, -palvelut ja -ratkaisut palvelevat omalta osaltaan näitä tavoitteita, sillä ne mahdollistavat tehokkaan toiminnan: resursseja, esim. raaka-aineita, ei tuhlata sekä energian käyttö ja päästöt minimoidaan. Tuotteiden ja toiminnan korkea laatu sekä merkittävät panostukset tutkimus- ja tuotekehitykseen kantavat jo sinänsä pitkälle, mutta aina voidaan ja pitää parantaa.

Tietoa Green deal -sopimuksesta ympäristöministeriön sivuilta:
https://www.ym.fi/fi-FI/Lainsaadanto/Green_deal_sopimukset

Lisätietoja:

Wihuri Oy Tekninen Kauppa, Cat-markkinointipäällikkö Roope Lahti, p. 040 6783 841
Teknisen Kaupan liitto, toimitusjohtaja Markku Uitto, puh. 0400 407 870
Ympäristöministeriö, asiantuntija Ville Laasonen, puh. 029 525 0046