Wihurin maataloustarvikkeiden myynti on käynnistynyt

Wihuri Oy Tekninen Kauppa ilmoitti viime joulukuussa aloittavansa uutena liiketoiminta-alueena maataloustarvikekaupan. Tämä liiketoiminta liittyy läheisesti reilu vuosi sitten aloitettuun John Deere -maatalouskoneiden myyntiin, sillä molempia markkinoidaan Witraktor-nimen alla ja toimintoja hoidetaan yhteisistä Wihuri Oy Teknisen Kaupan toimipaikoista käsin.


Kevyt organisaatio, suorat hankintakanavat ja asiantunteva myyntiorganisaatio ovat Wihurin parhaat kilpailuvaltit, kertoo maataloustarvikekaupan myyntijohtaja Vesa Tyykilä. Wihuri Oy on haluttu suomalainen kauppakumppani, joka on otettu ilolla vastaan uusien kotimaisten ja ulkomaisten tavarantoimittajien keskuudessa.


Valtakunnallinen myyntiverkosto rakentumassa

Tänä keväänä maataloustarvikkeiden myyntiverkosto kattaa Etelä-Suomen alueen, jossa kuusi uutta, mutta kokenutta maataloustarvikemyyjää ovat aloittaneet myyntityön seuraavilla paikkakunnilla: Pori, Lieto, Salo, Riihimäki, Vantaa ja Kouvola. Tällä hetkellä myyjät tekevät myyntiä pääasiassa kotikonttoreista käsin, mutta tulevaisuudessa myyjät ovat tavattavissa myös Wihurin Teknisen Kaupan toimipaikoissa. Verkostoa laajennetaan vähitellen kattamaan koko Suomen alue, mutta tuotteita voi tilata jo nyt ottamalla yhteyttä Wihurin nimettyihin maataloustarvikemyyjiin tai valtakunnalliseen palvelunumeroon.


Eturivin tuotteet Wihurin valikoimiin

Wihurin maataloustarvikevalikoima kattaa alkuvaiheessa tärkeimmät kasvinviljelytilojen tuotantotarvikkeet. Edustussopimukset on tehty suoraan valmistajien kanssa ja niiden valinnassa suomalaisuudella on ollut suuri merkitys. Liikevaihdoltaan tärkein tuoteryhmä koostuu lannoitteista ja edustammekin lohjalaista perheyritystä Cemagro Oy:tä. Yrityksen uusi tuotantolaitos on juuri aloittanut toimintansa Tohmajärvellä.

Kasvinsuojeluaineet muodostavat valikoimaltaan maataloustarvikekaupan laajimman tuoteryhmän. Wihuri Oy Tekninen Kauppa edustaa alan merkittävimpiä valmistajia. Lähestyvän kasvukauden osalta neuvottelut on jouduttu käymään varsin myöhään, mutta siitä huolimatta tälle keväälle on tehty myyntisopimukset mm. FMC:n, Bayerin, Basfin, Syngentan, Adaman ja Nufarmin tuotteista. Valikoimasta löytyy myös useita tunnettuja yksinmyyntituotteita. Kasvinsuojeluaineet varastoidaan Vantaan keskusvarastossa, josta ne toimitetaan keskitetysti suoraan asiakkaille.

Myös tärkeimmät peltokasvien siemenet löytyvät nyt Wihurin valikoimista. Yhteistyötä tehdään sekä Peltosiemen- että Tilasiemen-pakkaamoiden kanssa. Tarjonta vaihtelee jonkin verran alueittain, kunkin pakkaamon tuotannossa olevan lajikevalikoiman mukaan. Jatkossa pyrimme keskittymään muutamaan valtalajikkeeseen. Tämän kevään kylvöille löytyy vielä siemeniä ja tarjolla on mm. uutta Vanille-mallasohralajiketta.

Maatilojen polttoainekaupassa jälleenmyyntisopimus on tehty ST1:n kanssa. Myynnissä on maatilojen tarvitsemat nestemäiset polttoaineet eli poltto- ja dieselöljyt, joita voidaan myydä kaikkialle Manner-Suomeen. Muita myyntiin tulevia tuotteita ovat John Deere -paalaustarvikkeet, eli paaliverkot, paalinarut ja käärintäkalvot. Tuotteet on erityisesti suunniteltu käytettäviksi John Deere-paalaimissa, mutta toimivat erinomaisesti myös muissa merkeissä.

 

Lisätiedot:

Wihuri Oy Tekninen Kauppa

Vesa Tyykilä
Myyntijohtaja
044 770 5271
vesa.tyykila@wihuri.fi

 

maataloustarvikekaupan_lehdistotiedote.pdf