Nussbaum

Vuonna 1912 Georg Nussbaum kehitti ensimmäisen puoliautomaattisen koneen tupakan lehtien käärimiseen. Nykyinen yhtiö perustettiin vuonna 1943. Otto Nussbaum GmbH & Co muuntautui vuonna 1975 komponenttien valmistajasta komponenttien hyödyntäjäksi ja autonostimien valmistajaksi. Taustalla ollut komponenttiosaaminen loi hyvän pohjan omalle valmistukselle. Suurin osa mekaanisista komponenteista valmistetaan edelleen itse. Yhtiön omistuksessa on kaksi hydrauliikkatehdasta ja metallilevytekniikkaan erikoistunut tehdas.

Nussbaum on saksinostimien uranuurtaja ja kehittäjä. Ensimmäinen malli Uni-Lift esiteltiin jo vuonna 1983 ja alalla hätkähdettiin. Vain kaksi vuotta myöhemmin markkinoille tuotiin helmasta nostava tuplasaksinostin Jumbo Lift, jonka viides sukupolvi (Jumbo NT Hyperflow) on tänä päivänä markkinoiden kysytyimpiä nostimia.

Nussbaum valmistaa ajoneuvonostimia lähes kaikkiin käyttötarkoituksiin ja kaikelle kalustolle. Valmistusmäärältään tehdas on jollain mittarilla Euroopan suurin ja jollain toisella mittarilla kahden suurimman joukossa. Automaattiset parkkitalot on myös yksi erikoisosaamisen alue (esim. Smart-tornit).
 

Nussbaum Wihurilla edustuksessa jo 35 vuotta!

Wihuri aloitti maahantuonnin vuonna 1984 ja toimii edelleen ainoana virallisena maahantuojana Nussbaum-nostimille.