Kaivosteollisuus

Ratkaisumme Sinulle

Wihurin Tekninen Kauppa tarjoaa avolouhosten ja kaivosten tarpeisiin laajat kokonaisratkaisut.

Kaivoskoneet ja maarakennuskoneet

Cat-kaivoskoneiden valikoima on markkinoiden laajin ja mallistosta löytyy oikea kokoluokka kaikkiin tarpeisiin: poraukseen, lastaukseen ja kuljetukseen sekä kaivoksen apuprosesseihin (esimerkiksi tilanteisiin, joissa materiaalia on kuljetettava tehokkaasti ja taloudellisesti lastauspaikalta tyhjennyspaikalle). Saatavilla on sekä mekaanisella että dieselsähköisellä voimansiirrolla varustettuja malleja kattamaan erilaiset asiakastarpeet. Tehokkaat moottorit takaavat korkean tuottavuuden (mm. kun noustaan jyrkkää kaivostietä). Polttoainetaloudesta pidetään huolta kehittyneillä moottorin ja vaihteiston ohjausjärjestelmillä, jotka mahdollistavat erilaisten ajotilojen valinnan. Laitteiden vankka perusrakenne, kehittyneet ohjausjärjestelmät sekä edistyneet diagnostiikkaominaisuudet varmistavat korkean käytettävyyden vuosia jatkuvassa raskaassa kaivostyössä. Cat MineStar -teknologiatuotteet auttavat seuraamaan ja ohjaamaan tuotanto- ja kunnossapitoprosesseja, ja siten optimoimaan kaivoksen toimintaa reaaliaikaisen tiedon avulla. Tarjonnassamme ovat myös Cat Rental Storen vuokrakoneet. Katso miksi Cat-vuokrakone on usein edullisempi vaihtoehto.

Koneohjaus ja infra-alan teknologia

SITECH Finland tarjoaa kaivosteollisuuden käyttöön globaalin markkinajohtaja Trimblen mittausteknologian huippuosaamisen eri sovelluksissa ja ohjelmistoissa. Ratkaisut kattavat 2D- ja 3D-koneohjaukset työkoneisiin (myös poravaunuihin), helppokäyttöiset maastomittausjärjestelmät (GNSS ja takymetri) ja tarvittavat ohjelmistot. Tuotannon hallinnan optimointiin tarjoamme älykkäät Loadrite-vaakaratkaisut ja renkaiden reaaliaikaiseen kunnonvalvontaan TirePulse-järjestelmän.

Varavoima ja energiantuotanto

Wihurin Teknisen Kaupan toimittamat varavoimajärjestelmät ja generaattorit huolehtivat jatkuvasta tai tilapäisestä sähkötarpeesta aina 5 kW:n pikkugeneraattoreista suuriin kymmenien megawattien järjestelmiin. Vahvuutemme on räätälöidä asiakkaan käyttötarpeeseen paras ratkaisu. Alansa paras huolto-organisaatiomme pitää tuotannon käynnissä.

Korjaamolaitteet

Tarjoamme kaivosteollisuudelle Suomen johtavan korjaamokoneiden ratkaisutoimittajan vuosikymmenten kokemuksen ja markkinoiden laadukkaimmat tuotemerkit: Nussbaum, Becker, Ravaglioli, AHS ja Hunter. Periaatteemme on aina räätälöidä asiakkaalle parhaiten tuottava korjaamo ”avaimet käteen” -periaatteella.

Työkalut

Työkalutarjonnastamme löydät kunnossapito- ja korjaustöihin parhaat ammattilaistyökalut jokaiseen käyttötarkoitukseen, perustyökaluista aina asiakaskohtaisiin työkalusarjoihin. Valikoimassamme on maailman johtavien valmistajien tuotemerkkejä kuten Stahlwille, Wera ja Metabo. Katso tästä lähin jälleenmyyjäsi.

Siirrettävät SDMO-aggregaatit (teholuokat 2-15,2 kW) ja Master-lämmittimet (1-111 kW) ratkaisuna väliaikaiseen sähköntuotantoon ja työkohteiden sekä tilojen lämmittämiseen ja ilmanvaihtoon.

Ympäristönhoitokoneet

Ympärivuotiseen kaivosalueen kunnossapitoon ratkaisumme on Wille-ympäristönhoitokoneet, joilla varmistat tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti ulkoalueesi teiden- ja pihojen siisteyden.

Trukit

Linde tarjoaa kaivosteollisuuden tarpeisiin laajan malliston diesel- ja sähkötrukkeja. Tarjolla on myös kattava mallisto erikoistrukkeja, joihin lukeutuvat esim. räjähdyssuojatut trukit sekä vaihtoehtoiset käyttövoimaratkaisut kuten maakaasutrukit ja polttokennokäyttöiset trukit. Wihurin Tekninen Kauppa on laajasti mukana kaivosteollisuuden laitetoimittajana. Siksi meillä on poikkeuksellisen hyvät resurssit palvella ”etäälläkin” sijaitsevia asiakkaitamme myös trukkien osalta.

Elinkaaripalvelut kaivosteollisuudelle

Kaivosteollisuudessa kokonaistuottavuus syntyy oikein valittujen koneiden ja oikein mitoitetun kunnossapidon tuloksena. Wihurin Teknisen Kaupan huoltoverkosto ja korjaamot toimivat kaikkialla Suomessa, pitäen kaivosteollisuudessa pyörät pyörimässä. Oli sitten kyseessä asiakkaan omistama kone tai Cat Rental Storesta vuokrattu kone, Teknisen Kaupan elinkaaripalvelut takaavat sen, että koneiden kuntoa seurataan ja huollot tehdään tarkasti, oikeaan aikaan ja ennakoiden mm. SOS-öljyanalyysien perusteella. Eri konetyypeille on omat tekniset asiantuntijansa, jotka neuvovat tarvittaessa asiakasta koneen käytössä ja huollossa. Kaikille koneille voidaan tehdä asiakkaan kannalta vaivaton huoltosopimus, jolloin koneen kunnossapitovastuu on sopimuksen mukaan osittain tai jopa kokonaan Wihurin Teknisen Kaupan vastuulla. Tiiviissä yhteistyössä toimien pyrimme siihen, että asiakas saa investointinsa hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti.

Ladattavat esitteet ja ajankohtaiset kampanjat