Koneohjausratkaisut

Ratkaisumme Sinulle

Trimblen 3D-koneohjausjärjestelmät sisältävät alan kehittyneintä teknologiaa ja sopivat erityyppisiin koneisiin: kaivinkoneisiin, puskutraktoreihin, tiehöyliin, pyöräkuormaajiin sekä tiivistyskoneisiin (maa- ja asfalttipuoli), asfaltinjyrsimiin, levittimiin sekä poravaunuihin ja paalutuskoneisiin. Koska suunnitelmat sekä korko- ja mittalinjatiedot ovat saatavilla ohjaamossa, kaivutyöskentelyn, tiivistyksen ja päällystystyön hallinta on helppoa. Tuottavuus ja kannattavuus paranevat ja materiaalihävikkiä on vähemmän. Koulutusta ja teknistä tukea ajatellen mahdollisuus etätukeen on vakiovaruste.

Erityisesti mittausteknologian puolella Trimble on johtava innovaattori. Sekä satelliitti- että takymetriteknologia on tarkkaa, nopeaa ja luotettavaa kaikissa olosuhteissa. Luotettavuus korostuu, kun toimitaan hankalassa, peitteisessä maastossa. Ylimääräiset toimintahäiriöt maksavat aina rahaa asiakkaalle. Hyvänä esimerkkinä satelliittipuolella Trimble on kehittänyt xFill-teknologian, jonka avulla on mahdollista jatkaa cm-tarkkaa mittaamista tilapäisten signaalikatkosten aikana.

Trimblen 3D-järjestelmissä on luonnollisesti tuki Inframodel 3 -formaatille. Kyseistä formaattia käytetään jo työmailla, ja jatkossa käyttö tulee laajentumaan.

3D-järjestelmiä on mahdollista käyttää opastavina tai automaattisina, konetyypistä riippuen. Automaattinen hydrauliikan ohjaus on saatavilla tiehöyliin, puskukoneisiin sekä asfaltinlevittimiin ja -jyrsimiin. Trimble tekee yhteistyötä useiden konevalmistajien kanssa. Yhteistyön tuloksena moni työkone on saatavilla ”Trimble-valmiina” jo tehtaalta. Koska automatiikka huolehtii hydrauliikasta, kuljettaja voi keskittyä työkoneen hallintaan ja työn seurantaan. Joustavuuden ansiosta tärkeimpiä komponentteja on helppo siirtää jopa eri konetyyppien välillä. Vaivatonta koneautomaatiota – Trimbleltä.

Trimblen 2D-koneautomaatiojärjestelmät ovat skaalautuvia ja asennettavissa lähes kaikkiin konetyyppeihin. Skaalautuvuus tarkoittaa, että tarpeen tullen päivitys 3D-maailmaan onnistuu helposti. 2D sopii pienempiin projekteihin, aina työmaan alkuvalmisteluista lopulliseen tasoittamiseen ja päällystämiseen asti.