Koneohjausratkaisut kaivinkoneisiin

Ratkaisumme Sinulle

Trimble® GCS900 3D Dual GNSS kaivinkoneisiin

3D-järjestelmä, joka mittaa tarkasti kaivinkoneen kauhan täsmällisen sijainnin, poikkikaltevuuden ja suunnan myös jyrkissä luiskissa.

Kun haluat siirtyä 3D-maailmaan ja siten parantaa yrityksesi tuottavuutta ja kilpailukykyä, asenna työkoneeseesi Trimblen GCS900-järjestelmä. Järjestelmän voi asentaa sekä kiinteällä että kallistuvalla kauhalla varustettuihin kaivinkoneisiin. Saat täydellisen 3D-koneautomaatiojärjestelmän, jolla hallitset työmaasi suunnitelmia sekä korko- ja mittalinjoja – miellyttävästi kaivinkoneesi ohjaamosta käsin.

Trimblen kahden GNSS-antennin järjestelmä laskee työkoneen kauhan tarkan sijainnin ja suunnan. Kaivaminen on nopeaa eikä erillistä maastoonmerkintää tarvita. Luotettava kauhan 3D-sijainti auttaa käyttäjää tekemään nopeammin ja tarkemmin monimutkaiset kaivutyöt. MS-sarjan GNSS-antennit hyödyntävät Trimblen innovatiivisia, patentoituja ratkaisuja. Lopputuloksena kaivinkoneen sijainti saadaan laskettua maksimaalisen luotettavasti huonommissakin olosuhteissa. Tuottavuuden kannalta tällä on äärimmäisen iso merkitys.

RTK-korjauksen osalta on mahdollista käyttää omaa tukiasemaa (radio- tai mobiilitekniikalla). Toinen vaihtoehto on hyödyntää mobiilitekniikkaan perustuvia verkko-RTK-ratkaisuja. Esimerkiksi Geotrim Oy:n VRS-palvelusta asiakkaillamme on erittäin positiivisia kokemuksia.

Kun järjestelmää käytetään kallistuvan kauhan kanssa, voidaan muotoilla ojia ja kohteita, joissa luiskat ovat jyrkkiä.

Luotettavissa AS450-kulma-antureissa ei ole liikkuvia osia ja ne kestävät upottamisen jopa 20 metrin syvyyteen, minkä vuoksi järjestelmä sopii myös vesirakentamiseen. GNSS-pohjainen koneautomaatio soveltuu erinomaisesti suurille työmaille ja pitkäkestoisiin, monivaiheisiin projekteihin. Toki järjestelmästä hyötyy pienemmilläkin työmailla.

Kaivinkoneen hyttiin sijoitettava Trimblen ohjauskeskus laskee kauhan sijainnin ja asennon sekä vertaa niitä 3D-suunnitelman pintaan. Nämä tiedot yhdessä ohjaamossa olevien valopalkkien kanssa opastavat käyttäjää havainnollisesti saavuttamaan halutun lopputuloksen. Kaivaminen on nopeampaa ja helpompaa kuin koskaan myös erittäin monimutkaisissa kohteissa.

Käyttöliittymä on tehty yksinkertaiseksi, joten kuljettaja omaksuu työskentelyn nopeasti. Mahdollisissa ongelma- tai koulutustilanteissa järjestelmään saadaan etäyhteys internetin kautta.

Käyttökohteita:

  • Tierakentaminen
  • Suuret maanrakennusprojektit
  • Maantäytöt ja kaatopaikat
  • Rakennusten pohjatyöt
  • Kunnallistekniset kaivutyöt
  • Ruoppaustyöt
  • Vesirakentaminen
  • Rautatierakentaminen