Koneohjausratkaisut kaivinkoneisiin

Ratkaisumme Sinulle

Trimble Earthworks 3D Dual GNSS kaivinkoneisiin

Trimble julkaisi uuden Earthworks kaivinkoneen koneohjausjärjestelmän globaalisti viime keväänä. Earthworks edustaa tämän hetken uusinta tekniikkaa koneenohjauspuolella.

Uusi järjestelmä tuo tullessaan uudet ja markkinoiden nopeimmat 100Hz taajuudella toimivat anturit sekä 10,1 tuuman Android pohjaisen näytön. Uusien anturien ansiosta kuljettaja näkee ilman viivettä koneen liikkeet näytöllä, mikä helpottaa kaivamista entisestään. Lisäksi uudet anturit mahdollistavat kaivinkoneissa jälkiasennettavan automatiikan, missä Trimblen järjestelmä pitää kauhan kiinni suunnitelman pinnassa ohjaamalla pääpuomia sekä kauhan asentoa. Kuljettajan tarvitsee operoida ainoastaan kaivupuomia. Tämän ansiosta kokematonkin kuljettaja saa helposti viimeisteltyä tasaiset luiskat ja tasot sekä vältytään ylikaivuulta.

Uusi, nykyaikainen Android käyttöliittymä on entistä yksinkertaisempi käyttää. Yksinkertainen valikkorakenne ja selkeät painikkeet tekevät järjestelmän käytöstä todella helppoa. Samalla Android alusta mahdollistaa 3-osapuolen sovellusten asennuksen Google Play kaupasta, kuten PDF-lukijan, kalenterin, sähköpostin, työajanseuranta sovellukset yms. työmaalla tarvittavat ohjelmat. Näyttöön saadaan myös asennettua FileFlipper sovellus, joka mahdollistaa tiedostoformaattien muuntamisen Trimblen järjestelmään suoraan näytöllä.  

Uuden näytön lisäksi kaivinkoneen ohjauskahvaan asennetaan etäkytkin, minkä avulla voidaan mm. ottaa tarkepisteet, nostaa ja laskea kaivettavaa tavoitetasoa ja vaihtaa kauhan mittapistettä. Kun yhdistetään tämä kaikki Trimblen edistyksellisiin älyantenneihin, saadaan aikaan luotettava paketti, jonka jokainen komponentti on hiottu viimeistä yksityiskohtaa myöten.

Näin se toimii:

Mallin tekijä lähettää kaivuusuunnitelman Trimblen pilvipalveluun. Kuljettaja synkronoi järjestelmän näytön 3:lla painalluksella, valitsee suunnitelman listalta ja aloittaa työt. Kuljettaja voi itse valita 1, 2 tai 3 ruudun näkymän ja jokaisen ruudun sisällön voi määrittää itse. Kuljettaja voi itse valita näytölle näkyviin ne tiedot mitä hän haluaa nähdä. Helppokäyttöinen järjestelmä mahdollistaa kuljettajan keskittymisen kaivamiseen näytön näpyttelyn sijaan. Kaivaminen ei ole koskaan ollut helpompaa.

 

 

Trimble® GCS900 3D Dual GNSS kaivinkoneisiin

3D-järjestelmä, joka mittaa tarkasti kaivinkoneen kauhan täsmällisen sijainnin, poikkikaltevuuden ja suunnan myös jyrkissä luiskissa.

Kun haluat siirtyä 3D-maailmaan ja siten parantaa yrityksesi tuottavuutta ja kilpailukykyä, asenna työkoneeseesi Trimblen GCS900-järjestelmä. Järjestelmän voi asentaa sekä kiinteällä että kallistuvalla kauhalla varustettuihin kaivinkoneisiin. Saat täydellisen 3D-koneautomaatiojärjestelmän, jolla hallitset työmaasi suunnitelmia sekä korko- ja mittalinjoja – miellyttävästi kaivinkoneesi ohjaamosta käsin.

Trimblen kahden GNSS-antennin järjestelmä laskee työkoneen kauhan tarkan sijainnin ja suunnan. Kaivaminen on nopeaa eikä erillistä maastoonmerkintää tarvita. Luotettava kauhan 3D-sijainti auttaa käyttäjää tekemään nopeammin ja tarkemmin monimutkaiset kaivutyöt. MS-sarjan GNSS-antennit hyödyntävät Trimblen innovatiivisia, patentoituja ratkaisuja. Lopputuloksena kaivinkoneen sijainti saadaan laskettua maksimaalisen luotettavasti huonommissakin olosuhteissa. Tuottavuuden kannalta tällä on äärimmäisen iso merkitys.

RTK-korjauksen osalta on mahdollista käyttää omaa tukiasemaa (radio- tai mobiilitekniikalla). Toinen vaihtoehto on hyödyntää mobiilitekniikkaan perustuvia verkko-RTK-ratkaisuja. Esimerkiksi Geotrim Oy:n VRS-palvelusta asiakkaillamme on erittäin positiivisia kokemuksia.

Kun järjestelmää käytetään kallistuvan kauhan kanssa, voidaan muotoilla ojia ja kohteita, joissa luiskat ovat jyrkkiä.

Luotettavissa AS450-kulma-antureissa ei ole liikkuvia osia ja ne kestävät upottamisen jopa 20 metrin syvyyteen, minkä vuoksi järjestelmä sopii myös vesirakentamiseen. GNSS-pohjainen koneautomaatio soveltuu erinomaisesti suurille työmaille ja pitkäkestoisiin, monivaiheisiin projekteihin. Toki järjestelmästä hyötyy pienemmilläkin työmailla.

Kaivinkoneen hyttiin sijoitettava Trimblen ohjauskeskus laskee kauhan sijainnin ja asennon sekä vertaa niitä 3D-suunnitelman pintaan. Nämä tiedot yhdessä ohjaamossa olevien valopalkkien kanssa opastavat käyttäjää havainnollisesti saavuttamaan halutun lopputuloksen. Kaivaminen on nopeampaa ja helpompaa kuin koskaan myös erittäin monimutkaisissa kohteissa.

Käyttöliittymä on tehty yksinkertaiseksi, joten kuljettaja omaksuu työskentelyn nopeasti. Mahdollisissa ongelma- tai koulutustilanteissa järjestelmään saadaan etäyhteys internetin kautta.

Käyttökohteita:

  • Tierakentaminen
  • Suuret maanrakennusprojektit
  • Maantäytöt ja kaatopaikat
  • Rakennusten pohjatyöt
  • Kunnallistekniset kaivutyöt
  • Ruoppaustyöt
  • Vesirakentaminen
  • Rautatierakentaminen