Koneohjausratkaisut puskukoneisiin

Ratkaisumme Sinulle

Trimble® GCS900 3D (GNSS) puskukoneisiin

3D-järjestelmä, joka mittaa tarkasti puskutraktorin terän täsmällisen sijainnin, poikkikaltevuuden ja suunnan myös jyrkissä luiskissa.

Kun haluat siirtyä 3D-maailmaan ja siten parantaa yrityksesi tuottavuutta ja kilpailukykyä, asenna työkoneeseesi Trimblen GCS900-järjestelmä. Saat täydellisen 3D-koneautomaatiojärjestelmän, jolla hallitset työmaasi suunnitelmia sekä korko- ja mittalinjoja – miellyttävästi puskutraktorisi ohjaamosta käsin.


Yksi vai kaksi GNSS-antennia?

Trimblen kahden GNSS-antennin järjestelmä tarjoaa ainutlaatuisia ominaisuuksia. Käyttämällä GNSS:ää saadaan erittäin tarkka sijainti, tarkka poikkikaltevuus ja terän kärjen sijainnin mittaus. Kahden antennin järjestelmä toimii aina tarkasti, riippumatta puskukoneen asennosta. GNSS-antennien lisäksi et tarvitse muuta anturitekniikkaa.

MS-sarjan GNSS-antennit hyödyntävät Trimblen innovatiivisia, patentoituja ratkaisuja. Lopputuloksena kaivinkoneen sijainti saadaan laskettua maksimaalisen luotettavasti huonommissakin olosuhteissa. Tuottavuuden kannalta tällä on äärimmäisen iso merkitys.

RTK-korjauksen osalta on mahdollista käyttää omaa tukiasemaa (radio- tai mobiilitekniikalla). Toinen vaihtoehto on hyödyntää mobiilitekniikkaan perustuvia verkko-RTK-ratkaisuja. Esimerkiksi Geotrim Oy:n VRS-palvelusta asiakkaillamme on erittäin positiivisia kokemuksia.

Puskutraktorin GCS900-järjestelmä on saatavilla myös yhden GNSS-antennin versiona. Tällöin tarvitaan lisäksi kaltevuusanturi puskulevyyn. Anturi mittaa puskulevyn kallistuksen. Tietyissä tilanteissa yhden antennin ratkaisu on käytettävyydeltään heikompi.


Opastava vs. automaatti

Puskutraktorissa 3D-järjestelmää käytetään joko opastavana tai automaattina. Opastavassa versiossa kuljettaja työskentelee normaalisti, hyödyntäen 3D-järjestelmän antamaa opastustietoa. Automaattiversiossa Trimble GCS900 ohjaa suoraan puskukoneen hydrauliikkaa. Toisin sanoen puskulevy seuraa automaattisesti 3D-suunnitelman pintaa. Työteho kasvaa uskomattoman paljon. Useimpiin konemerkkeihin ja malleihin Trimbleltä löytyy valmiit hydrauliikkapaketit automatiikan vaivatonta asennusta varten. Monissa koneissa valmiudet Trimblen automatiikkaan on rakennettu jo tehtaalla.

Puskutraktorin ohjaamossa oleva ohjauskeskus käyttää puskulevyn sijaintitietoa ja vertaa sitä  3D-suunnitelmaan. Tiedot näkyvät ohjauskeskuksen näytössä suunnitelmana, profiilina, poikkileikkauksena tai tekstinä. Leikkaus- ja täyttötietoja on mahdollista käyttää myös terän automaattiseen ohjaamiseen. Lisäksi leikkaus- ja täyttötiedot näkyvät GCS900:n valopalkeissa, jotka havainnollisesti opastavat käyttäjää saavuttamaan halutun lopputuloksen.

Käyttöliittymä on tehty yksinkertaiseksi, joten kuljettaja omaksuu työskentelyn nopeasti. Mahdollisissa ongelma- tai koulutustilanteissa järjestelmään saadaan etäyhteys internetin kautta.

Käyttökohteita:

  • Tierakentaminen
  • Suuret maanrakennusprojektit
  • Maantäytöt ja kaatopaikat
  • Rakennusten pohjatyöt
  • Infrastruktuurin rakentaminen
  • Golf-kenttien rakennustyömaat
  • Rautatierakentaminen