Koneohjausratkaisut asfalttikoneisiin

Ratkaisumme Sinulle

PCS400 asfaltinlevittimiin

PCS400 on 2D-järjestelmä asfaltinlevittimiin. Käytännössä tämä tarkoittaa kallistus- ja korkeusautomatiikkaa. Perän kallistus mitataan kaltevuusanturilla ja automatiikka pitää kallistuksen halutussa arvossa. Korkeusviite on mahdollista mitata kontaktisuksella tai sonic-anturilla. Sonicin tapauksessa vaihtoehtona on yksi anturi tai kolme anturia keskiarvosuksessa. Kolmen anturin tapauksessa lasketaan anturien mittausten keskiarvo, jolloin pinnasta suodattuvat pois yksittäiset poikkeamat. Tyypillisesti korkeusviitteenä käytetään valmista pintaa tai linjalankaa.

Trimblen PCS400 on helposti asennettavissa yleisimpiin levitinmerkkeihin ja -malleihin. PCS400 soveltuu erinomaisesti piha-, katu- ja tietöihin. Päivitettävyys PCS900 3D-järjestelmäksi on mahdollista.


PCS900 asfaltinlevittimiin ja -jyrsimiin

PCS900 hyödyntää paikannuksen osalta SPS930-takymetriä, jonka dynaamiset ominaisuudet ovat ylivertaisia. Trimble SPS930-takymetri tarjoaa ainutlaatuisia ominaisuuksia koneohjaukseen. Aktiiviteknologian ansiosta takymetri lukittuu ja seuraa vain haluttua prismaa luotettavasti. SPS930:n patentoitu aktiiviteknologia eliminoi virheelliset lukitukset ja varmistaa, että seurataan juuri oikeaa työkonetta. Lisäksi sisäänrakennettu ”älykäs seuranta” löytää nopeasti prisman, jos lukitus on kadonnut fyysisen esteen vuoksi. Päivitysnopeus, alhainen latenssi ja synkronoitu kulman- ja etäisyydenmittaus tekevät siitä ylivoimaisen tehokkaan ja luotettavan mittalaitteen dynaamisiin sovelluksiin. Uutena ominaisuutena prismaa seuraavan takymetrin vaihto tapahtuu saumattomasti, työn keskeytymättä.


Sovellukset

PCS900-järjestelmää käytetään asfaltinlevittimissä ja -jyrsimissä. Levittimissä ratkaisusta on hyviä kokemuksia vaativissa töissä. Tyypillinen esimerkki levittimen sovelluksesta on urheilukenttä, jossa toleranssit ovat tiukat. Perinteisellä 2D-automatiikalla on lähes mahdotonta tehdä vaativia pintoja, joissa on muuttuvia kallistuksia yms. haastavia paikkoja. PCS900 hoitaa ne vaivattomasti. Jyrsinpuolella Trimblen ratkaisua on käytetty menestyksekkäästi osana täysin uutta tien parannusprosessia. Olemassa oleva tie mallinnetaan ja suunnitellaan uudestaan. Suunnitelman mukainen jyrsintä toteutetaan Trimblen PCS900 3D-jyrsimellä. Lopputuloksena on erittäin hyvällä tarkkuudella jyrsitty pinta, joka on heti valmis päällystettäväksi. Perinteiseen menetelmään verrattuna säästetään arvokasta tasausmassaa ja laatu on huomattavasti parempi.