Trimble SiteVision

Ratkaisumme Sinulle

Trimble® SiteVision -järjestelmä on ulkoilmassa toimiva lisätyn todellisuuden (AR) ratkaisu. Sen avulla käyttäjät voivat visualisoida 2D- ja 3D-tietoja lähes missä tahansa työmaalla matkapuhelin- tai internetyhteyden avulla, mikä helpottaa ja tehostaa suunnittelua, yhteistyötä ja raportointia. Tässä kevyessä ja kannettavassa tai sauvaan kiinnitettävässä ratkaisussa on sekä laitteisto että ohjelmisto. Käyttäjä pystyy tarkastelemaan 3D-malleja ja laitteita niiden todellisessa käyttöympäristössä 1:1-mittakaavassa lähes mistä tahansa kulmasta tai asemasta.

Järjestelmä sisältää seuraavat osat:
  • Laitteisto: Trimblen SiteVisionin integroitu maastomittausjärjestelmä sisältää Trimblen Catalyst DA1 -antennin, elektronisen etäisyysmittarin (EDM) ja virransyötön. Kevyt ja kannettava laite voidaan yhdistää käyttäjän omaan Android™-matkapuhelimeen.
     
  • Ohjelmisto:  Tarjolla yksittäisille käyttäjille kuukausi- tai vuositilauksena. SiteVision-ohjelmistotilaus sisältää Trimblen huipputarkan paikannusjärjestelmän sekä pilvipohjaista prosessitekniikkaa, joiden avulla AR-järjestelmä antaa mittaustulokset senttimetrin tarkkuudella. Järjestelmä hallinnoi ja toimittaa tietoja ja suunnitelmia Trimblen pilvipohjaisen prosessointitekniikan avulla.    

SiteVisionin avulla käyttäjät voivat visualisoida digitaalisia malleja kattavasta valikoimasta tieto-, suunnittelu- ja mallinnustyökaluja alalla käytettävissä avoimissa muodoissa, mukaan lukien IFC ja LandXML. SiteVision soveltuu myös rakennushankkeisiin, sillä se visualisoi tarkkoja tietoja Trimblen Quantm-, Business Center- ja Novapoint-palveluista, suunnittelutietoja Civil 3D®- ja Bentley® OpenRoads -järjestelmistä sekä GIS-tietoja Esri® ArcGIS®-ohjelmistosta. SiteVision tarjoaa rakennuksen tietomalleja (BIM) käyttäviin projekteihin avoimia tietoja Trimblen rakennettavista BIM-ratkaisuista, mukaan lukien SketchUp ja Tekla, sekä BIM-tietoja Autodesk Revit®- AutoCAD®-ohjelmistoista. Verkkolaitosten käyttöön soveltuva ratkaisu tukee myös PLS-CADD™-sähköverkkosuunnittelua, Distribution Design Studio (DDS)- ja muita alakohtaisia suunnitelmatietoja.

SiteVision hyödyntää pilvipohjaista Trimble Connect™ -isännöintipalvelua ja pystyy käyttämään malleja infrastruktuurin ja rakennusten elinkaaren kaikista vaiheista aina teiden tai rakennusten alustavista piirroksista laitteiden toiminta- ja kunnossapitovaiheisiin. Tämä lisää yhteistyömahdollisuuksia sekä parantaa työn tarkkuutta ja viime kädessä myös toimintoja ja käyttöä.

SiteVisionilla käyttäjät voivat yhdistää digitaalista sisältöä todellisiin ympäristöihin, mikä auttaa yksinkertaistamaan monimutkaisia käsitteitä. Esimerkiksi kaupunkisuunnittelijat voivat visualisoida uusia rakennussuunnitelmia paikan päällä siellä, mihin rakennus on tarkoitus pystyttää. Työntekijät pystyvät paikantamaan maan alla olevien kaapelien tai putkien tarkat paikat ennen kaivamista, sähkölaitos voi varmistaa pylväiden ja johtojen sijainnit asiakkailta tai työntekijöiltä ja rakennusvalvojat pystyvät arvioimaan raskaan laitteiston etenemisen visualisoimalla todellisuudessa tehdyn työn asemapiirrosta vasten.