Ilmastoinnin huoltolaitteet ja varusteet

Ratkaisumme Sinulle

Ilmastoinnin huoltolaitteet

Ecotechnics on Euroopan johtavia ilmastoinnin huoltolaitteiden valmistajia. Lukuisten patenttien ja innovaatioiden myötä laitteet ovat yhä monipuolisempia ja käyttäjäystävällisiä.

Ecotechnicsin valikoimassa on ilmastoinnin huoltolaitteita eri hintaluokkiin ja eri lähtökohtiin. Laitteita on sekä R134a- että HFO1234-kaasulle. Suuren suosion on saanut yhdistelmälaite Twin-Pro, jossa molemmille kaasuille on täysin omat järjestelmänsä. Sekä vanhalle että uudelle kaasulle löytyy laitteita perusmallista paremmin varusteltuun malliin.

Kaikki laitteet ovat ns. täysautomaatteja ja toimitetaan suomenkielisellä ohjelmalla. Varusteiksi on saatavana tarpeen mukaan esim. typpitarkastusohjelma, huuhteluohjelma, ilmastoinnin diagnosointiohjelma, ajoneuvotietokanta, pidemmät huoltoletkut tai ”hybridi-toiminto” (letkujen huuhtelu).

Liikkuvaan huoltokäyttöön on tarjolla ECK LAND, joka on suunniteltu yhteistyössä Caterpillarin kanssa. Laite on kooltaan pienempi ja näin ollen on yhden henkilön nostettavissa huoltoautoon.

 

Varusteet

Huoltolaitteisiin on saatavana pidemmät (6 m) letkut, jos laitetta ei saada ihan ajoneuvon viereen. Öljyt ja väriaineet on tarjolla molemmille kylmäaineille joko erillisinä tai ns. universaali-tuotteina. Universaali käy molemmille kylmäaineille.

Vuodontarkastuksiin löytyy elektronista haistelijaa tai UV-lamppuja. Typellä tarkastaminen on nykyisin yleistä, koska tällöin kylmäainetta ei hukata turhaan mahdollisesta vuodosta. Tähän tarkoitukseen on tarjolla typpipullolle tarkoitettu täydellinen mittari-kärrysarja.

Moni automerkki vaatii tänä päivänä ilmastointijärjestelmän huuhtelun, jos esim. kompressori vaihdetaan. Järjestelmän toiminnan kannalta huuhtelu on syytä tehdä tällöin joka tapauksessa. Toimenpiteeseen löytyy erillinen huuhtelusarja, joka sisältää oman kylmäainelisäsäiliön. Lisäsäiliöllä saadaan nostettua huuhtelukapasiteettia suuremman ainemäärän johdosta. Useimmissa Ecotechnics-huoltolaitteissa huuhtelutoiminto on automaattisena.


Saniflux-sisätilanpuhdistusjärjestelmä

Ajoneuvon sisätilojen ja ilmastointikanavien desinfiointiin on tarjolla ns. Saniflux-järjestelmä. Laite voi toimia joko Ecotechnics-huoltolaitteen kautta tai itsenäisesti. Desinfiointineste höyrystetään ultraäänen avulla ja ohjataan ajoneuvon sisäilmakiertoon. Puhdistus on mm. mikrobien osalta huomattavasti perinteisiä aerosolipulloja tehokkaampi. Katso video Sanifluxista: