Vastapainotrukit

Ratkaisumme Sinulle

Vastapainotrukki on todennäköisesti tunnetuin trukkityyppi suuren yleisön keskuudessa. Vastapainotrukki käsittää nimensä mukaisesti trukin takaosassa painavan vastapainon, jonka avulla trukille saadaan mahdollisimman suuri nostokyky silti kompaktein ulkomitoin. Vastapainotrukit luokitellaan käyttövoimansa mukaan kahteen pääkategoriaan: polttomoottorikäyttöiset ja sähkökäyttöiset vastapainotrukit. Polttomoottoritrukkien voimanlähteenä käytetään lähinnä diesel- tai nestekaasumoottoreita. Linden valikoimasta löytyy lisäksi myös markkinoiden ensimmäiset tehdasvalmisteiset maakaasukäyttöiset vastapainotrukit.

Polttomoottorikäyttöiset vastapainotrukit

Polttomoottorikäyttöisissä vastapainotrukeissa Linde eroaa kilpailijoistaan erityisesti voimansiirron osalta. Linde käyttää itse kehittämäänsä ja valmistamaansa hydrostaattista voimansiirtoa, jonka luotettavuus, energiatehokkuus sekä tuottavuus ovat täysin omaa luokkaa. Sähköisesti ohjattu moottorinohjausjärjestelmä säätää moottorin kierrosluvun tarvittavan mukaiseksi, jolloin kuljettajan tarvitsee vain määrittää ajopolkimella haluamansa vauhti ja ajosuunta. Linde huolehtii kaikesta muusta. Tämä minimoi kuljettajan tekemät liikkeet ja saa Linden ajamisen mukavaksi, ergonomiseksi ja erittäin tehokkaaksi. Polttoainetaloudessa Linden tarjoamat säästöt ovat todella merkittäviä. Linden polttoainekulutus on jopa yli 50 % pienempi kuin kilpailijoiden. Tämä tarkoittaa erittäin suurta säästöä polttoainekuluihin.

Dieselkäyttöiset vastapainotrukit

Dieselmoottori on polttomoottorikäyttöisten trukkien yleisimmin käytetty voimanlähde joka soveltuu erityisen hyvin ulkokäyttöön ja kylmiin olosuhteisiin. Linden valmistaa omalla voimansiirrolla dieseltrukkeja kapasiteettiluokissa 2000 - 18000 kg. Linden valmistamat dieseltrukit sisältävät useita edistyksellisiä ominaisuuksia. Linden käyttämät teollisuuskäyttöön tarkoitetut voimanlähteet täyttävät myös viimeisimmät tiukentuneet päästömääräykset. Linden tarkasti hallittu ajojärjestelmä yhdistettynä erittäin taloudelliseen moottoriin mahdollistaa ylivoimaisen polttoainetalouden. Samalla tehokas ja hallittu pakokaasujen puhdistusjärjestelmä mahdollistaa jopa dieseltrukin käytön sisätiloissa. Valitsemalla viimeisintä Linde trukkitekniikkaa on käytössäsi ympäristöystävällisin trukki luokassaan.

Nestekaasu- ja CNG-käyttöiset vastapainotrukit

Nestekaasu- ja maakaasukäyttöiset (CNG) vastapainotrukit ova hyvä vaihtoehto sellaisiin työtehtäviin, joissa liikutaan jatkuvasti sisä- ja ulkotiloissa. erityisesti mikäli ajoympäristön pinta on vaihtelevaa. Kaasutrukkien etuja ovat hiljainen käyttöääni ja pienhiukkaspäästöjen puuttuminen. Kaikissa Linden valmistamissa nestekaasutrukeissa on vakiovarusteena katalysaattori, jonka ansioista myös Linden nestekaasutrukit ovat pakokaasujen suhteen erittäin vähäpäästöisiä.

Sähkökäyttöiset vastapainotrukit

Myös sähkökäyttöisissä vastapainotrukeissa Linde valmistaa komponenttinsa pääosin itse. Esimerkiksi energiatehokkaat ajo- ja nostomoottorit tulevat Linden omalta tehtaalta. Sähkökäyttöisissä vastapainotrukeissa energia varastoidaan akkuun, joka toimii myös vastapainona. Linden sähkövastapainotrukkien mallisto on ylivoimaisesti markkinoiden laajin. 41 erilaista sähkökäyttöistä trukkimallia kokoluokissa 1,2-8 tonnia takaavat sen, että Lindeltä löytyy trukkiratkaisu kaikkiin käyttötarpeisiin.

Anna Wihurin ammattitaitoisten trukkimyyjien auttaa sinua valitsemaan oikea Linde.