Mazak-teknologia

Ratkaisumme Sinulle

Mazak – More Innovation from Mazak

Yamazaki Mazak on maailman johtavia työstökonevalmistajia ja yksi alan merkittävimmistä suunnannäyttäjistä uuden teknologian kehitystyössä.  Innovatiivisena konevalmistajana ja dynaamisena perheyrityksenä Mazak on tuonut työstökonemarkkinoille lukuisia uusia teknologisia ratkaisuja, jotka ovat mullistaneet valmistustekniikan mahdollisuuksia ja nostaneet tuottavuutta. Yrityksen vahva panostus tuotekehitykseen tuottaa uusia konemalleja ja teknisiä päivityksiä jo tuotannossa oleviin koneisiin jatkuvasti.

 

Mazak – Advanced Technology

KORKEA TYÖSTÖNOPEUS, SUURI TARKKUUS, VIIMEISIN TEKNIIKKA

Yamazaki Mazak tarjoaa jatkuvasti uusia ratkaisuja asiakkaille, jotta he pystyvät nostamaan tuottavuuttaan niin pien- kuin suursarjatuotannossa.  Mazak vastaa kysyntään ja asiakkaiden vaatimuksiin moniakselitekniikalla (kappale kerralla valmiiksi mittatarkasti ja yhdellä asetuksella), tehokkailla karoilla, korkeilla työstö- ja paikoitusnopeuksilla, lyhyillä asetusajoilla ja nopealla ohjelmoinnilla, automaatiolla saavutettavalla suurella käyttöasteella, käyttäjäystävällisyydellä, koneiden luotettavuudella ja asiakasta lähellä olevilla tukipalveluilla.

Koneissa käytetään avainkomponentteina uusinta huipputekniikkaa, kuten välyksettömiä Roller Gear Cam -rullavaihteita, sisäänrakennettuja karamoottoreita, lineaarirullajohteita ja viimeistä CNC-ohjaustekniikkaa.

 

   

MONIPUOLISUUS, MONIAKSELITEKNIIKKA, DONE IN ONE

Yksi tärkeimmistä asioista tuottavuuden nostamiseksi on saada tehtyä kappaleet kerralla valmiiksi. Mazak käyttää tästä termiä ”Done in One” – ”kerralla valmiiksi”. Valmistettava kappale pyritään aina tekemään raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi yhdellä Mazak-koneella. Tällöin saavutetaan monia etuja, kuten lyhentynyt tuotannon läpimenoaika, pienempi keskeneräisen tuotannon määrä, parempi mittatarkkuus, vähemmät asetukset ja ohjelmat, pienempi lattiapinta-alan tarve, vähemmän työvoima-, työkalu- ja kiinnitinkustannuksia. Lopulta saavutetaan virtaviivaistettu tuotanto ja tehokkaampi ja tuottavampi valmistus.

ERGONOMIA JA KÄYTTÄJÄYSTÄVÄLLISYYS

Käyttäjäystävällisyys ja ergonomia ovat tärkeä osa uusien koneiden suunnittelussa. Ergonomia ja käyttäjäystävällisyys otetaan huomioon esimerkiksi siten, että koneen käyttäjä pääsee mahdollisimman lähelle koneessa olevaa kiinnitintä tai istukkaa ilman kurotuksia, asetuksen teko on nopeaa ja helppoa (työkalumakasiinin sijainti), käyttöpaneeli on liikuteltavissa, CNC-ohjaimessa on suuri ja selkeä näyttö, ikkunat työtilaan ovat riittävän suuret näkyvyyden parantamiseksi ja huoltokohteet ja vaihdettavat suodattimet on tuotu koneen pintaan.

  

ÄLYKÄS OHJAUSJÄRJESTELMÄ

Mazatrol-ohjauksessa on ISO-koodiohjelmoinnin lisäksi aina mahdollisuus myös helppoon keskustelevaan vuorovaikutteiseen ohjelmointiin. Valmiiden työkiertojen avulla vaativatkin piirteet saadaan ohjelmoitua helposti koneen äärellä. Ohjaukseen on lisätty konekohtaisesti lukuisia koneen tarkkuutta ja ominaisuuksia parantavia sekä käyttäjää helpottavia älykkäitä ominaisuuksia. Näitä ovat esimerkiksi Intelligent Thermal Shield, jonka avulla lämpötilan muutosten vaikutus mittatarkkuuteen pyritään minimoimaan, sekä Active Vibration Control, joka vähentää työstöstä aiheutuvaa värinää, ja Intelligent Safety Shield, joka estää koneen törmäykset asetusta tehdessä.

AUTOMAATIO JA KORKEA KÄYTTÖASTE

Mazak tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia koneiden automaattiseen lataukseen ja purkuun. Automaation avulla saavutetaan koneiden korkea käyttöaste ja miehittämätön tuotanto pystytään toteuttamaan. Yksi parhaista esimerkeistä Mazakin omasta automaatiotarjonnasta on Palletech FMS -järjestelmä, jota Mazak on toimittanut jo yli 2 200 yksikköä maailmanlaajuisesti. Palletechin avulla voidaan automatisoida paletinvaihtajalla varustetut koneet, kuten vaakakaraiset ja 5-akseliset pystykaraiset koneistuskeskukset sekä pystymonitoimisorvit. Automaatiojärjestelmiä on saatavilla runsas valikoima konekohtaisesti.

MAHDOLLISUUS LIITTYÄ TIETOVERKKOIHIN

Nykyaikaisissa tuotannonohjausjärjestelmissä on tärkeää, että koneet voidaan linkittää tietoliikenneverkkoon ja niiden käyttöasteita ja toimintaa voidaan seurata reaaliaikaisesti. Mazak tarjoaa tähän erilaisia ohjelmistoja .

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYS

Mazak-koneet valmistetaan kymmenellä tehtaalla eri puolella maailmaa. Kaikki tehtaat noudattavat ISO 14001 standardin mukaisia periaatteita ympäristöön kohdistuvan kuormituksen vähentämiseksi. Mazak-koneissa on myös tarkasti kiinnitetty huomiota ympäristöystävällisyyteen esimerkiksi siirtymällä johde- ja kuularuuvien voitelussa öljystä rasvaan. Tämä vähentää tarvittavan öljyn määrää ja lisää reilusti leikkuunesteen vaihtoväliä. Koneissa käytetään LED-valaisimia ja useita automaattisia virrankatkaisuominaisuuksia sähkön kulutuksen pienentämiseksi.