Mazak-yritysesittely

Ratkaisumme Sinulle

Mazak – Your Partner for Innovation

Yamazaki Mazak on maailman johtavia työstökonevalmistajia. Se tarjoaa asiakkailleen tuottavia ja innovatiivisia lastuavia koneita, laserkoneita, automaatiojärjestelmiä, ohjelmistoja ja niihin liittyviä tukipalveluja globaalisti lähellä loppuasiakasta. Suomessa Mazak on toiminut jo yli neljänkymmenen vuoden ajan tiiviissä yhteistyössä Wihurin kanssa.

Mazak – Total Global Support

Yamazaki Mazak Corporation, markkinointinimeltään Mazak, aloitti toimintansa jo vuonna 1919. Ensimmäisen työstökoneen yritys valmisti vuonna 1928. Nykyään japanilainen perheyritys on tuotannon arvolla mitattuna yksi maailman suurimmista työstökonevalmistajista. Sen viisi päätehdasta sijaitsevat Nagoyassa, Japanissa.  Maailmanlaajuista toimintaa tukevat lisäksi tehtaat USA:ssa, Singaporessa, Kiinassa sekä Euroopan-tehdas Englannissa. Euroopan-tehdas on toiminut Worcesterissa vuodesta 1987 ja sitä on laajennettu useaan kertaan. Kymmenen tuotantotehtaan lisäksi Mazakilla on jo lähes 80 teknologiakeskusta ympäri maailmaa palvelemassa asiakkaita mahdollisimman läheltä ja tehokkaasti. Työntekijöitä yrityksessä on noin 7 500 henkilöä.

Mazakin suuret varaosakeskukset sijaitsevat Japanissa, Yhdysvalloissa ja Belgiassa. Vuoden 2015 alussa mittavan laajennuksen (pinta-ala yli 4 600 neliömetriä) läpikäynyt Euroopan-varaosakeskus - European Parts Center - pystyy toimittamaan Suomeen varaosia seuraavaksi työpäiväksi 97 prosentin varmuudella. Varaosia on saatavilla laajasti myös jo tuotanto-ohjelmasta poistuneisiin malleihin.

  

Mazak on työstökonevalmistuksen suunnannäyttäjä

Mazakin johtavana ajatuksena on valmistaa työstökoneita, joilla koneistettavat työkappaleet saadaan valmistettua mahdollisimman tehokkaasti ja tuottavasti yhdellä koneella kerralla valmiiksi. Innovatiivisena konevalmistajana Mazak on tuonut työstökonemarkkinoille lukuisia uusia teknologisia ratkaisuja ja toimii näin alan suunnannäyttäjänä. Tuotevalikoimassa on huomioitu asiakkaiden erilaiset tuotannolliset tarpeet siten, että samantyyppisiä koneita on saatavilla eri hintaluokissa. Kaikki Mazak-koneet valmistetaan laadusta tinkimättä, ja ne on tarkoitettu pitkäaikaiseen tehokkaaseen tuotantokäyttöön. Suomenkielisten ja keskustelevien Mazatrol-ohjausten avulla koneiden käyttö on helppoa ja asetusten teko nopeaa. Mazak valmistaa lastuavien työstökoneiden lisäksi laserkoneita. Tuotevalikoimaan kuuluu myös erilaisia automaatioratkaisuja koneiden käytön tehostamiseksi miehittämätön tuotanto silmälläpitäen.

Mazakin tarjontaan kuuluu kattava valikoima tuotteita ja palveluja:

  • Monitoimikoneet ja monitoimisorvit
  • CNC-sorvit ja sorvauskeskukset
  • Pystykaraiset koneistuskeskukset
  • 5-akseliset koneistuskeskukset
  • Vaakakaraiset koneistuskeskukset
  • Laserleikkurit, putkilaserit ja 3D-laserit
  • Automaatiojärjestelmät ja kappaleenkäsittelyjärjestelmät
  • Ohjelmistot
  • Tukipalvelut