Työstökoneautomaatio ja -ohjelmistot

Ratkaisumme Sinulle

Mazak ja Wihuri tarjoavat monipuolisia automaatiovaihtoehtoja Mazak-koneille

Suuri osa Suomeen myytävistä Mazak-työstökoneista varustetaan automaatiojärjestelmällä. Luotettavina ja tehokkaina tuotantokoneina Mazakit soveltuvat hyvin miehittämättömään tuotantoon ja automatisoitaviksi. Mazak valmistaa itse suuren määrän automaatiovaihtoehtoja ja ohjelmistoja, joiden avulla koneiden käyttöastetta ja tuottavuutta saadaan nostettua. Wihuri tarjoaa lisäksi useita ulkopuolisia automaatioratkaisuja Mazak-koneisiin liitettäviksi.

 

Automaatiojärjestelmillä ja ohjelmistoilla voidaan nostaa koneiden käyttöastetta ja tuottavuutta merkittävästi

PALLETECH FMS  on Mazakin itse valmistama joustava valmistusjärjestelmä. Modulaarisella palettijärjestelmällä voidaan automatisoida helposti vaakakaraiset koneistuskeskukset, 5-akseliset koneistuskeskukset tai pystymonitoimisorvit. Mazakin oma ohjausjärjestelmä ja yli 3 000 toimitusta maailmanlaajuisesti takaavat järjestelmän äärimmäisen hyvän luotettavuuden.

MULTI PALLET POOL on Mazakin joustava ja kustannustehokas valmistusjärjestelmä. Modulaarisella ja erittäin kompaktilla palettijärjestelmällä voidaan automatisoida helposti sekä vaakakaraisia että 5-akselisia koneistuskeskuksia. Palettijärjestelmän helppokäyttöinen ohjaus on integroitu työstökoneen SmoothG-ohjaukseen.

PORTAALIPANOSTAJAT soveltuvat hyvin istukkakappaleiden automaattiseen sorvipanostukseen. Portaalipanostajan etuja ovat pieni lattiatilan tarve, nopea panostus ja purku koneeseen ja luotettavuus.

TANGONSYÖTTÖLAITTEET mahdollistavat sorvien automaattisen panostuksen tankotyössä. Wihuri tarjoaa lyhyitä ja pitkiä tankomakasiineja asiakkaan tarpeen ja investointimahdollisuuksien mukaan useilta tarkoin valituilta valmistajilta.

TEOLLISUUSROBOTIT soveltuvat hyvin monitoimikoneiden, sorvaus- ja koneistuskeskusten automaattiseen panostukseen ja purkuun. Robotti on mahdollista valjastaa myös muihin töihin koneen työstäessä, kuten jäysteenpoistoon ja kappaleen mittaukseen. Wihuri voi tarjota useita eri robottivaihtoehtoja yhteistyökumppaneidensa kanssa.

TA ja MA -AUTOMAATIOJÄRJESTELMÄLLÄ voidaan helposti automatisoida kappaleiden panostus ja purku Mazak-sorveille ja koneistuskeskuksille ja näin nostaa koneiden käyttöastetta ja tuottavuutta. Erittäin kompakti järjestelmä koostuu nivelvarsirobotista, lataus- ja purkuasemasta sekä integroidusta turvajärjestelmästä. Solun helppokäyttöinen ohjaus on integroitu saumattomasti koneen Mazatrol-ohjaukseen.

MAZATROL CAM –ohjelmistojen avulla Mazak-koneiden Mazatrol-ohjaus voidaan siirtää kätevästi ulkoiselle PC:lle tai kannettavalle tietokoneelle esimerkiksi toimiston puolelle. Etäohjelmointi ja koneistussimulointi on mahdollista suorittaa vaikka useammalle Mazak-koneelle yhden päätteen avulla halutussa paikassa.

SMOOTH PROCESS SUPPORT –ohjelmistolla voidaan hallita tietoliikenneyhteyttä tehtaan Mazak-tuotantokoneiden ja toimiston välillä. Ohjelmistokokonaisuus koostuu useammasta moduulista, jotka voidaan valita tarpeen mukaan.

MAZAK MT CONNECT on ohjelmisto, joka ladataan Mazak-koneen Mazatrol-ohjauksen kovalevylle. Sen avulla koneesta saadaan ulos useita signaaleja, jotka ulkoinen kolmannen osapuolen tiedonkeruuohjelmisto voi käsitellä haluttuun muotoon erilaisina mittareina. MT Connectin tuottaman tiedon avulla voidaan tarkkailla esimerkiksi koneiden käyttöastetta.